BARS & RUTOR Efterrätt och gotte kitchenstories Kost Mellis & Kvällis Okategorierat PROTEINBAK Recept SMÅKAKOR & KONDISBITAR

Tiramisu-proteinbars

Om du gillar den klassiska italienska desserten Tiramisu, kommer du med stor sannolikhet även gilla de här proteinbarsen. Kaffe, vanilj och choklad – och känner du för det så rör ner lite amaretto också!

tiramisubars3 tiramisubars1tiramisubars2

UPDATE: Jag gjorde dessa bars för flera månader sedan, och sparade en kort recept-notering som utkast för senare publicering. När jag tillslut skrev själva hela inlägget och postade det, glömde jag helt att skriva att jag utgick från ett recept ur Anna Sward’s (Proteinpow.com) bok Protein Pow Cookbook. Några små justeringar från mig, men originalreceptet är från Anna och det var fruktansvärt klantigt av mig att glömma skriva ut det när jag postade det sparade inlägget. 

TIRAMISU-PROTEINBAR

receptet ger 3 bars

Du behöver:

  • 2 st äggvitor
  • 1 msk kvarg eller tjock yoghurt
  • 1/2 tsk snabbkaffe
  • 1/2 msk kakao
  • 1,5 msk havremjöl
  • 1 msk kokosmjöl (jag använder fettreducerat, vanligt går bra)
  • 2 msk vassle proteinpulver, mitt var i smaken Caramel Macchiato
  • 35g cream cheese (lite mer än 2 msk)
  • 1-2 msk vassle proteinpulver, jag använde Tyngre Vaniljdrömmar
  • 50g choklad

Gör såhär:

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Rör ihop äggvitor, kvarg och snabbkaffe. Tillsätt kakao, havremjöl, kokosmjöl och vassle och rör tills jämnt.
  3. Häll i en bakplåtspappersklädd liten ugnsform (min var 15×15 cm) och grädda i ca 15 minuter. Använd provsticka och övergrädda inte.
  4. Rör ihop fyllningen och ställ in i kylen medan ”bars-botten” svalnar. Smält chokladen.
  5. Skär den avsvalnade bars-botten i 6 lika stora bitar, fördela fyllningen mellan 3 av dem och lägg sedan på de andra 3.
  6. För att underlätta choklad-täckandet kan du lägga in barsen i frysen en ≈10 minuter så fyllningen blir fastare. Täck med choklad, låt stelna.

tiramisubars4

Du kanske gillar

4 Kommentarer

  • Svara
    Mona
    7 oktober, 2016 at 11:19

    Men åååååå vad jag måste göra detta till min tiramisu fantast till mamma! Om man inte har macchiato proteinpulver – vad kan man använda då?? Så tacksam för svar, kram!

    • Svara
      roethlisberger
      7 oktober, 2016 at 12:05

      Det går bra att använda vilken smak av vassle som helst, som en råkar ha hemma och gillar 🙂 Kram!

  • Svara
    Anna Sward
    10 oktober, 2016 at 17:48

    This is almost a direct copy of my protein bars here: http://proteinpow.com/2013/10/tiramisu-protein-bars.html
    Yet neither I (nor the bars) get ANY credit at all!!!! Surprised to be honest, Fanny, because I like your stuff yet didn’t expect this kind of just… direct copy without ANY credit back to me whatsoever! Kind of a bummer…

    • Svara
      roethlisberger
      10 oktober, 2016 at 18:13

      Anna, I’m honestly so sorry for this, and I just updated the post explaining why I came to post the recipe without giving you credit. It was a clumsy mistake and of course (!) it was not at all my intention to take the credit for your work. I’ve written about you/your stuff/your book several times before (because you’re awesome, and I love your work) and I would never just ”not mention” the recipe creator if I’d tried a recipe of theirs. Never. This was an honest mistake and I hope you understand I would never try to take credit for anything you’ve done.

Lämna ett svar