BROWNIES & BLONDIES PROTEINBAK Recept

Proteinbrownie med toffeecore-bitar

När jag ska försöka impa på någon gör jag det till 99,99 % av gångerna genom att bjuda på proteinbrownie. Jag har ett favoritrecept som jag ”tweakar” till lite varje gång jag gör det, oftast genom att slänga ner något gottit i smeten.

Nu senast när jag ville impa gjorde jag min klassiska brownie, som innehåller bland annat vassleprotein (denna gång använde jag ”Kladdkaka” från Tyngre) och Barebells hasselnötskräm, och så slängde jag ner en hackad toffee core-proteinbar från Barebells i smeten också.

Det blev riktigt bra! Och utan att säga för mycket så jodå, jag tror att personen jag ville imponera på blev rätt imponerad.


PROTEINBROWNIE med toffee core-bitar

ger 4-6 brownies

Du behöver:

Gör såhär:

  1. Värm ugnen till 175 grader. Skär proteinbaren i små bitar, ställ åt sidan.
  2. Hacka chokladen och rör ihop hälften av den med resterande torra ingredienser (förutom sötning och kokossocker). Ställ åt sidan.
  3. Smält ihop resten av chokladhacket med kokosolja och choklad-hasselnötskräm (det räcker med några sekunder i micron). Ställ åt sidan att svalna.
  4. Vispa med elvisp upp ägg, kokossocker och sötning tills fluffigt. Tillsätt choklad/hasselnöts-smeten medan du har vispen igång på lägsta hastighet och sluta vispa när allt har blandats.
  5. Vänd ner den torra blandningen, antingen med slickepot eller vispen, men ”övervispa” inte. Se bara till att smeten är jämn utan klumpar. Ställ åt sidan.
  6. Bre ut browniesmeten i en ugnsform (ca 18×15 cm) med bakplåtspapper i botten. Tryck ner proteinbars-bitarna.
  7. Grädda i mitten av ugnen i ca 17 minuter, ta ut och låt svalna helt. Ställ sedan in i kylen i minst några timmar. Ha tålamod, den blir så mycket godare efter några timmar i kylen!

Du kanske gillar

Inga kommentarer

    Lämna ett svar