När jag fotade Barebells proteinbars inför lanseringen tidigare i höst blev jag genast förtjust i kolasåsen i casew-baren och det härliga krispet i både kokos- och C&C-baren. Det tog inte många dagar innan jag ville använda dem i årets första julgodis – de kändes ju som gjorda för att ingå i protein-rocky road. Det här var i början av september alltså, och jodå, det gick finfint att äta julgodis redan då!
Jag gjorde två varianter; en med vit choklad, kokos, blåbär och krisp och en med mjölkchoklad, cashew, kola, cookie-krisp och så lite mer choklad. Båda varianterna blev supersmarriga!
VIT PROTEIN-ROCKY ROAD med kokos & frystorkade blåbär
Du behöver:
- 100g vit choklad (jag använde Cavalier’s vita choklad med riskrisp)
- 1 msk kokosolja
- 4 msk kasein, jag använde Tyngre Vaniljdrömmar
- en nypa salt
- frystorkade blåbär (ungefär en näve)
- 2 st kokos-proteinbars från Barebells
Gör såhär:
- Skär proteinbarsen i bitar, cirka 1×1 cm, ställ åt sidan.
- Bryt chokladen i mindre bitar och smält i micron eller över vattenbad. När den är smält, rör ner kokosoljan och tillsätt salt.
- Strö över kasein och rör ordentligt så du får en helt slät chokladsmet. Vänd ner proteinbars-bitarna och sist de frystorkade blåbären.
- Klä ”någon typ av form” (en ugnsform eller plastburk eller liknande) med plastfolie, och bre ut smeten däri. Låt stelna i kyl och skär sedan i bitar.
PROTEIN-ROCKY ROAD med cashew, kola & krisp
Du behöver:
- 100g mjölkchoklad, jag använde steviasötad från Nick’s
- 1 msk kokosolja
- 4 msk kasein, jag använde Tyngre Kladdkaka
- en nypa salt
- 60g (1 dl) cashewnötter
- 1 Caramel Cashew-proteinbar från Barebells
- 1 Cookies & Cream-proteinbar från Barebells
Gör såhär:
- Skär proteinbarsen i bitar, cirka 1×1 cm, och hacka nötterna. Ställ åt sidan.
- Bryt chokladen i mindre bitar och smält i micron eller över vattenbad. När den är smält, rör ner kokosoljan och tillsätt salt.
- Strö över kasein och rör ordentligt så du får en helt slät chokladsmet. Vänd slutligen ner proteinbars-bitarna och de hackade nötterna.
- Klä ”någon typ av form” (en ugnsform eller plastburk eller liknande) med plastfolie, och bre ut smeten däri. Låt stelna i kyl och skär sedan i bitar.
3 Kommentarer
Milla
10 december, 2016 at 12:32Åh spännande!! Dessa ska jag testa o göra nu, låter jättegott ?
Karin Fitness & Hälsa
14 december, 2016 at 21:10Alltså älskar Rocky Roads och ska göra en massa i helgen! <3
18 juliga recept – Roethlisberger.se
9 januari, 2018 at 08:52[…] Protein Rocky Road […]