Okategorierat

MITT DRÖMHEM (i september bor vi där!)

Sommaren för tre år sedan flyttade jag in i min första egna lägenhet, mitt första egna hem. En söt etta, men som snarare känts som en tvåa tack vare det rymliga köket. Inget flådigt boende, men mysigt. För mig, under dessa tre år, har den varit precis lagom.

På tre år hinner en dock samla på sig en hel del… grejer. Det började bli trångt redan innan jag skaffade Nala, och när hon sedan flyttade in i höstas blev det plötsligt väldigt trångt. Så under våren har jag allt mer seriöst börjat se mig omkring efter ett nytt hem för oss att flytta till. Eftersom jag ogillar att flytta och allt bök som kommer med det, så jag har varit väldigt kräsen. Har det inte känts helt rätt har jag inte ens bemödat mig gå på visning, faktum är att jag inte gått på en enda visning – förrän förra helgen.

Förra helgen gick jag på en lägenhetsvisning och direkt jag klev över tröskeln kände jag bara JA. Här vill jag bo. Jag kan ju inte riktigt släppa saker när jag väl har bestämt mig, och här kände jag kort och gott ”den här lägenheten SKA-JAG-HA”. En vecka och en dag senare, i förrgår alltså, skrev jag på kontraktet och i september flyttar vi till Uppsala. Tills dess har jag några bilder sparade i datorn, att titta på och längta till, och idag tänkte jag visa också er hur mitt nya hem ser ut.

Huset är från 1920-talet och har sann ”radhuskänsla” med grönskande omgivning. Läget är perfekt med gångavstånd till Uppsala centrum och på bara några minuters promenad är man nere vid ån och stadsparken.

Lägenheten är nyrenoverad och det på ett så otroligt smakfullt sätt! Vackra originaldetaljer har bevarats fint, exempelvis fullkomligt älskar jag det ljusa rustika trägolvet.

Ett rum jag givetvis var lite extra ivrig på att se och förmodligen kommer spendera väldigt mycket tid i framöver är ju såklart köket. Också här toppfräscht renoverat men med bevarade originaldelar; inte minst den underbara tegelstensväggen.

Ja. Alltså LÅT OSS TALA OM TEGELVÄGGEN (!!!) Jag har önskat mig en sådan så länge jag kan minnas. Tycker det är så himla snyggt. Åh blir lite drömmig nu bara jag skriver om den…

Från köket kan man kliva ut på altanen mot den fina gröna gården. En precis lagom stor altan med plats för möbler, och jag ser fram emot att spendera många sköna sensommarkvällar där när vi flyttat in.

Nästa tokfina detalj jag älskar: den här originalväggen i sovrummet. HUR SNYGG?! Igen: så smakfullt renoverat och balanserat mellan original/modernt.

Från sovrummet, kan man sedan gå runt hörnet och in i badrummet. Stort badkar, möjlighet att tvätta hemma istället för i tvättstugan och tja, ni ser ju, himla fräscht bara!

…ja och lägenhetens andra badrum är minst lika fräscht det;

Det rum som idag är barnrum tänkte jag göra till något slags arbetsrum. Förutom kontorsplats och företagsgrejer, så ser jag framför mig hur ett hörn kan bli mitt ”foto-hörn”. Äntligen plats för alla stativ, lampor, skärmar osv osv…


Eftersom jag väldigt gärna ville visa er mitt blivande hem kontaktade jag mäklaren för att kolla om jag fick använda deras bilder på lägenheten. Anton Winqvist heter han och jobbar på Mäklarringen här i Uppsala, och jag skulle nog våga påstå att jag haft mer kontakt med Anton den senaste veckan än vad jag haft med någon annan de senaste månaderna. Herregud vad jag ringt, smsat och mailat… Men Anton har verkligen varit en klippa och svarat på alla mina frågor, hjälpt till när jag varit besvärlig och bara varit allmänt supertrevlig att ha och göra med.

Jag har givetvis sparat Antons visitkort för framtiden, och förutom att jag genuint kan rekommendera Mäklarringen i stort, vill jag lite extra-rekommendera just Anton (här hittar du hans kontaktuppgifter)


PS: sista raderna här är så osponsrade och oköpta de bara kan bli. Ha, tvärtom har ju jag betalat Anton rätt bra redan, iom det här lägenhetsköpet… 😉 Det är alltså bara ord rakt från hjärtat och något jag kände att jag ville få med nu när jag fick använda bilderna här i bloggen.

Du kanske gillar

13 Kommentarer

 • Svara
  Erika
  21 juni, 2017 at 17:21

  verkligen ett drömboende, grattis till köpet!

 • Svara
  Rebecka
  21 juni, 2017 at 19:47

  Fint!

 • Svara
  Mari
  22 juni, 2017 at 09:01

  Alltså, jag läser alltid här men kommenterar sällan. Men nu bara måste jag. Det här boendet är ju typ det mest drömmiga man över huvudtaget kan tänka sig. Stort grattis. Här kommer säkert din själ att trivas. Wow!

 • Svara
  Sally
  22 juni, 2017 at 09:45

  WOW grattis!!! Jag sitter och knarkar hemnet konstant just nu. Är såååå sugen på att köpa lägenhet efter att jag bott i en resväska i 5 år och flyttat runt världen. Denna ser helt fantastisk ut, grattis!! Kram på dig

 • Svara
  Anna
  22 juni, 2017 at 22:43

  4.5 miljoner och en månadsavgift på 5500kr? Tycker jag inte det är värt. Du måste ha rika föräldrar.

  • Svara
   Fanny Roethlisberger
   25 juni, 2017 at 11:18

   För det första vet jag inte varför jag skulle bry mig om vad DU tycker den är värd? För det andra har du, mig veterligen, varken varit där eller vet något om materialval, underhåll, renovering osv? Vilket ju alla är saker som i allra högsta grad påverkar en bostads värde. För det tredje vet du bevisligen ingenting om min familjesituation eller min relation till mina föräldrar.

  • Svara
   Therese
   28 juni, 2017 at 14:39

   Fy fan vad oförskämt?! Skulle hon inte kunna tjäna sina egna pengar?

 • Svara
  Lotta
  23 juni, 2017 at 17:33

  Men döööööööör vad fint! Ignorera negativa kommentarer och bara NJUT av ditt drömhem! Säger som ovanstående – här kommer din själv att trivas! ?

 • Svara
  anna
  23 juni, 2017 at 19:55

  Hur har du råd?!! Var jobbar du förresten ? 🙂

 • Svara
  sofia
  29 juni, 2017 at 11:10

  Löjligt snygg lägenhet, påminner mig om drömmiga lägenheter i Oslo. Just tegelväggar är så galet fint. Jag kikar ibland in på din blogg och märker att det ibland är ”troll” som håller på att kommentera på ett otrevlig och märkligt sätt. Jag funderar själv som inte bloggar om du kan radera dessa kommentarer, är ju sjukt att sådana här märkliga typer (som inte verkar gilla dig eller ha någon form av negativ uppfattning) ens får utrymme i din blogg… Om du förstår mig rätt 🙂 Förresten är du inspo deluxe, främst för att jag tycker du är så grymt stark och har inspirerat mig i marklyften att VÅGA ta i lite mer!!

Lämna ett svar