Chokladiga och kokoskrispiga munsbitar, tänker du, det låter ju inte så värst spännande? Tja, svarar jag, de kanske inte ser mycket ut för världen, men LET ME TELL YOU; de har definitivt ”det där lilla extra”.
Det där lilla, svårdefinierade som tar ett gotte från att vara ”gott” till att bli jättegott. I det här hemmet försvann hela laddningen på en kväll.
KRIPSIGA KOKOS- & CHOKLADBITAR
ger ca 15-20 st munsbitar
Du behöver:
- 1 dl (33g) havregryn, mixade till ett mjöl (mät upp 1 dl innan du mixar)
- 1 dl (30g) mandelmjöl (ej fettreducerat)
- 2 dl (62g) kokosflingor
- 2 msk kakao
- 2 msk (30g) kokosolja, smält
- 1/2 dl (72g) fibersirap gold (någon annan flytande sötning borde också funka)
- 50g choklad, jag använde steviasötad från Nicks’s
Gör såhär:
- Mixa havregryn till ett mjöl och rör sedan ihop med mandelmjöl, kokosflingor och kakao.
- Tillsätt sirap och smält (avsvalnad) kokosolja och arbeta ihop till en deg.
- Tryck ut degen till en rektangel på ett bakplåtspapper och ställ in i frysen ca 10 minuter att stelna.
- Smält chokladen och häll/bre över kokosbottnen. Låt stelna en aning i kyl eller frys innan du skär upp i rutor. Förvara sedan rutorna i kylen.
1 Kommentar
Cajsa
7 juli, 2017 at 13:36Gjorde dessa som fika till arbetsplatsen, blev mycket väl mottagna och fick dela ut receptet. Skjut lätt och smidigt.
Jag hade för lite fibersirap hemma så tog hälften hasselnötskräm och sedan drog jag några vred med saltkvarnen.
Tack för inspirationen