En kan aldrig ha för många gotte-recept, det är sen gammalt.
En kan heller (nästan) aldrig misslyckas med gotte om en skapar det genom att kombinera tre favoritgrejer.
Denna gång såg favorit-trion ut såhär: chokladig hasselnötskräm + kakdeg + mjölkchoklad.
Ja ni förstår ju att det inte kan bli annat än lyckat, eller hur?
NUTELLAFYLLDA COOKIE DOUGH-PROTEINTRYFFLAR
receptet ger ca 12 tryfflar
Du behöver:
- 1 dl (31g) mandelmjöl (ej fettreducerat)
- 1,5 dl (65g) havremjöl (havregryn mixade till ett fint mjöl)
- 1,5 msk (7g) vassleproteinpulver i vaniljsmak, jag använde Tyngre’s Vaniljdrömmar
- en rejäl nypa salt
- 2 msk (40g) fibersirap gold (annan flytande sötning funkar säkert)
- 40g (ca 3 msk) kokosolja
- ca 3-4 msk Barebells hasselnötskräm
- 80g smält choklad, jag använde Nick’s steviasötade mjölkchoklad
Gör såhär:
- Klicka ut teskedsstora klickar av hasselnötskrämen på ett bakplåtspapper och lägg in i frysen i ungefär en timme.
- Rör ihop mandelmjöl, havremjöl, vassle och salt i en bunke. Tillsätt sirap och kokosolja och arbeta ihop till en fast, lätt smulig deg.
- Dela upp degen och rulla till 12 bollar. Platta till och placera en frusen ”nutella-klump” i mitten, vik in och rulla ihop så att nutellagömman täcks.
- Placera de nutellafyllda kaksdegsbollarna på ett bakplåtspapper och frys igen. En timme eller så.
- Smält chokladen, doppa alla bollar och låt dem sedan stelna i kylen.
1 Kommentar
Jessica
1 augusti, 2017 at 20:40Du bara måste öppna ett konditori. Jag lovar att bli stamkund även om jag bor för många mil bort. Allt du gör ser så himla gott ut, själv har jag inget tålamod för att baka 🙁