Min sambo säger att de här tryfflarna smakar som köpta ”fintryfflar”, och jag kan bara hålla med! Fyllningen är fast men ändå krämig och len, och smaken av hasselnöt och nougat tydlig. Mm-mm! Efter ett dygn i kylskåp blir de om möjligt ännu godare, då blir de nämligen sega.
Hasselnöt- och nougattryfflar
receptet ger ca 14 tryfflar
Du behöver:
- 1 Barebells bar (hazelnut & nougat)
- 2 msk Barebellshasselnötskräm
- 50g vassle proteinpulver med chokladsmak, jag använde Tyngre’s Kladdkaka
- 2 msk mjölk
- 75g mjölkchoklad att doppa i, jag använder steviasötad från Nick’s
Gör såhär:
- Hacka baren i bitar och lägg i en skål. Klicka i hasselnötskrämen och smält försiktigt i micro.
- Arbeta snabbt (det stelnar när det svalnar); rör om, tillsätt vassle, sen mjölk och arbeta ihop (jag använde gaffel)
- Ställ in i kylen att stelna.
- Rulla till 14 bollar. Doppa i smält choklad, låt stelna.
Inga kommentarer