PROTEINBAK Recept TÅRTOR & KLADDKAKOR

ÄPPELPAJ-KLADDKAKA

Tyngre’s nyaste smak av proteinpulver är äppelpaj med vaniljsås, en smak jag genast blev sugen att testa! Normalt använder jag betydligt mer vassle än kasein, men just denna smak beställde jag faktiskt i kasein. Jag tänker mig att den är galet god att exempelvis röra ner i gröt, för att sedan toppa med hackat äpple och kanske lite kanel…

Men någon sådan gröt har jag inte hunnit göra än, däremot har jag hunnit premiär-baka med det nya kaseinet. Jag tog ett av mina absoluta favoritrecept på kladdkaka (chocolate chip cookie dough-kladdkaka) men bytte ut rårismjölet för att här istället använda majsmjöl, jag använde den nya äppelpajs-smaken från tyngre, och istället för hackad choklad tryckte jag ner skivade äpplen på toppen. Voila – äppelpaj-kladdkaka!

Denna kladdkaka blev drömmigt god alltså. Att använda majsmjöl var en riktig hit, då det är något mildare i smaken än rårismjöl så det tar inte över den milda äppelsmaken alls. Och proteinpulvret, åh vad jag gillar det! Smaken ÄR verkligen äppelpaj OCH vaniljsås. Konsistensen blev också precis vad jag hoppades på; kladdig men med lite krispig yta, och perfekt mjuka äpplen.

Summa summarum: gör denna kladdkaka.

ÄPPELPAJ-KLADDKAKA

18cm i diameter

Du behöver:

  • 2 dl (80g) havremjöl (mixa havregryn till ett fint mjöl)
  • 1 dl (43g) majsmjöl
  • 1/2 dl (15g) kasein proteinpulver*, jag använde Tyngre’s Äppelpaj med vaniljsås
  • 1 msk sukrin gold
  • 1 tsk bakpulver
  • 1/2 dl (45g) kokosolja
  • 2 msk (32g) mandelsmör
  • 1 dl fibersirap gold
  • 1 äggula
  • 1 litet äpple

* vill du inte använda kasein, borde tapiokamjöl funka fint. Söta eventuellt lite mer

Gör såhär:

  1. Sätt ugnen på 175 grader och spänn fast ett bakplåtspapper i botten av en springform (som har en diameter på 18 cm)
  2. Skiva äpplena i tunna klyftor, ställ åt sidan.
  3. Värm försiktigt kokosolja och mandelsmör i micro, inte länge det ska bara bli flytande så du kan röra ihop dem. Ställ åt sidan.
  4. Rör ihop alla torra ingredienser i en bunke. Tillsätt olje-blandningen och sirapen och arbeta ihop till kakdegs-konsistens med hjälp av en gaffel. Tillsätt äggulan och arbeta in den i degen.
  5. Tryck sedan ut degen i den förberedda formen, och tryck ner äppelklyftorna.
  6. Grädda i 12-14 minuter, ta ut och låt svalna helt i formen innan du lossar och skär upp. Förvara i kyl.

Du kanske gillar

1 Kommentar

  • Svara
    malin
    14 januari, 2019 at 19:47

    alltså, du har aldrig funderat på att bli kock eller öppna ett café med alla dina underbara verk?!?>Folk hade rest land och rike, jag lovar dig! JAG KOMMER DIREKT!:)
    STOR KRAM!

Lämna ett svar