Utan att överdriva, varje gång jag har frågat er vad ni skulle vilja se recept på så har ett önskemål varit biskvier. Jag vet faktiskt inte varför det tagit mig såhär många år innan jag tog tag i det, men nu har jag gjort det! Jag har alltså gjort sockerfria, proteinrika biskvier. Självklart med choklad.
Fyllningen innehåller kasein i chokladsmak, närmare bestämt i smaken Kladdkaka med jordnötssmör och kolasås, en av mina absoluta favoritsmaker från Tyngre. Sedan har jag i vanlig ordning sötat med Use Like Sugar från NICKS, då jag tycker det är den bästa och smidigaste strösötningen. Det går givetvis bra att använda valfritt annat kaseinproteinpulver, precis som en kan använda en annan strösötning. Vad gäller sistnämnda är det viktiga bara att den mäter 1:1 till vanligt socker.
PROTEINBISKVIER med choklad, jordnötssmör & kolasås
receptet ger 10 biskvier
Botten:
- 150g sockerfri mandelmassa
- 1 äggvita
- 1 msk Use Like Sugar (eller annan valfri strösötning)
Fyllning:
- 70g cream cheese light
- 1 dl grädde, jag använder Milda mat 4%
- 50g (1 dl) kasein i chokladsmak, jag använde Tyngres Kladdkaka med jordnötssmör och kolasås
- 1,5 msk kakao
- 1,5 msk Use Like Sugar (eller annan valfri strösötning)
Coating:
- 100g sockerfri mjölkchoklad, jag använde NICKS mjölkchoklad
- 1 msk kokosolja
Gör så här:
- Sätt ugnen på 200 grader och lägg ett bakplåtspapper på en plåt.
- Riv mandelmassan fint och vispa ihop med äggvita och sötströ till en jämn smet. Klicka ut smeten (10 klickar) på den förberedda plåten. Grädda i 9-10 minuter, ta ut när de är lite gyllene.
- Vispa ihop alla ingredienser till fyllningen till en jämn smet. Ställ in i kylen medan kakorna gräddas och sedan svalnar.
- Fördela fyllningen på kakorna (enklast gör du detta med en stor sked).
- Smält chokladen tillsammans med kokosoljan, rör tills slätt och doppa biskvierna däri.
- Ställ in biskvierna i kylen så coatingen stelnar.
1 Kommentar
Tess
5 november, 2020 at 10:35Tack för detta receptet Fanny! Jag bakade dom igår och de blev såå goda! 😊 Min dotter gav dom 10 av 10👍 Jag hade ingen Philadelphiaost, så jag tog vaniljkvarg istället och det funkade super.
Dock blev de inte lika fina som dina😁❤️