PROTEINBAK Recept TÅRTOR & KLADDKAKOR

Saffranskladdkaka med vit choklad

Nu var det länge sedan, men jag har äntligen bakat igen! Det blev årets första julbak, nämligen en saffranskladdkaka med vit choklad.

Igår fick jag nämligen hem en ny (limited edition) smak av proteinpulver från Tyngre: ”vit choklad och saffran”. I det här receptet använde jag mig av kaseinproteinpulvret.

Kakan är med andra ord protein-boostad, och som vanligt även sockerfri. Men framför allt så är den himla himla GOD!

Saffranskladdkaka med vit choklad

Du behöver:

  • 80 g (2 dl) havremjöl
  • 52g (1 dl) vetemjöl
  • 15g (1/2 dl) kasein saffranssmak *
  • 0,5 g (1 påse) saffran
  • 10 g (1 msk) sukrin gold
  • 1 tsk bakpulver
  • 45g (1/2 dl) kokosolja
  • 32g (2 msk) proteinella vit choklad
  • 135 g (1 dl) mörk fibersirap
  • 1 st äggula
  • 40 g hackad vit choklad

* jag använde alltså Tyngre’s kasein i smaken ”vit choklad och saffran”

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 175 grader* och spänn fast ett bakplåtspapper i botten av en springform (som har en diameter på 18 cm)
  2. Blanda havremjöl, vetemjöl, kasein, saffran, sukrin gold och bakpulver i en bunke.
  3. Värm försiktigt kokosolja och proteinella i micro, inte länge det ska bara bli flytande så du kan röra ihop dem. Tillsätt till den torra blandningen tillsammans med sirap och ägget och arbeta ihop till en tjock smet/deg.
  4. Bre ut smeten i den förberedda formen, toppa med den hackar chokladen som du trycker ner lite försiktigt, och grädda i ca 12 minuter.
  5. Ta ut och låt svalna helt i formen, ställ sedan in i kylen över natten. Servera med vispad grädde.

* jag gräddar kakan i varmluft

Du kanske gillar

Inga kommentarer

    Lämna ett svar