Bland mina recept hittar du en hel del recept innehållandes proteinpulver och jag får ofta frågor om hur man kan byta mellan olika typer av proteinpulver. Därför har jag gjort den här lilla ”tabellen” som du kan återkomma till om du vill byta men är osäker på hur det påverkar resultatet.
Notera:
- Tabellen är utformad efter huruvida pulvren agerar någorlunda lika när du använder dem i bakverk av olika dess slag, tänk på att fler faktorer påverkar slutresultatet; till exempel är veganska proteinpulver ofta mindre söta än mjölkbaserade varianter.
- Jag använder själv mest vassle- och kaseinproteinpulver, och det inte minst för att de finns i många roliga smaker. Så när jag valt ett specifikt pulver för ett specifikt recept finns det helt enkelt en tanke bakom, och jag kan inte svara för slutresultatet om du väljer att byta ut det.
Några återkommande favoriter hos mig och som du hittar i många av mina recept är dessa proteinpulver:
- Tyngre ”Vaniljdrömmar” (jag använder mest vassle, med det finns även som kasein)
- Tyngre ”Nötkräm” (också denna smak finns både i vassle och kasein)
- Sisu Nutrition’s olika vassleprotein – mina favoritsmaker är midsommartårta och kokosboll
Fler längre inlägg om proteinpulver:
- I det här inlägget har jag samlat mina omdömen av olika smaker av proteinpulver från The Protein Works (och många andra produkter jag provat ur deras sortiment)
- …och här samma sak med proteinpulver och produkter från My Protein.
LÄS OCKSÅ: