Fannys Iherb-guide

I det här inlägget har jag samlat vanliga frågor och funderingar om beställningar från Iherb + mina svar, givetvis. Jag beställer regelbundet från Iherb och har de senaste åren fått många favoriter ur det enorma utbudet. En del saker kan vara svåra eller rent utav omöjliga att få tag på här hemma i Sverige, andra är bara betydligt billigare att klicka hem från Iherb än att köpa här. Lämna gärna en kommentar om du har någon mer fråga!

iherbguide

VANLIGA FRÅGOR OCH FUNDERINGAR

Hur vet jag den totala kostnaden? 

Klickar du på kundvagns-symbolen uppe till höger kommer du till din kundkorg. Där ser du givetvis vad du har däri, samt vad som kostar vad. Om du väljer Sverige ser du det i kronor.

Hur ser jag vad mitt paket väger?

Det kan du också se när du är inne i kundkorgen, där har du en överblick över allt sådant. Du kan även se vad de olika fraktsätten skulle kosta för den aktuella ordern (priserna varierar givetvis då de baseras på paketets vikt)

iherbhow2

Vilken frakt ska jag välja? Och hur ska jag tänka gällande tull?

Om du har en lätt order (under 1814g) kan du välja International Airmail, antingen utan spårning (billigast) eller med spårning (lite dyrare). Det här fraktsättet innebär att din order skickas som helt vanlig post – alltså ingen tull. Det tar väldigt olika lång tid att få hem sin beställning med International Airmail; för mig har det ibland bara tagit någon dag, andra gånger har det dröjt uppemot en månad.

Vill du ha din order snabbt, eller vill beställa saker som väger över 1814g, är det DHL-frakt som gäller. Det kostar lite mer (brukar landa på strax under hundringen, men beror givetvis på vikt och orderns totala värde) och här kan paketet fastna i tullen. Det är dock inte konstigare än att du får ett mail/brev från tullverket där du ombeds att skicka in dina orderuppgifter, så de ser vad som är beställt. That’s that, bökigare blir det inte! Det kan dock tillkomma en avgift för detta, för vad som kallas ”tullens hantering av ordern”, men jag har aldrig fått betala mer än 100-200 kronor för det.

Det går även att välja UPS International (vilket också är ”vanlig post” men för lite tyngre ordrar) och även om man med UPS kommer undan tullen, så brukar frakten vara betydligt dyrare med UPS än DHL.

Psst…! Ett litet tips, värt att tänka på:

Olika märkens förpackningar av samma sak kan innehålla lika många gram, men ha olika ”shipping weight”. Det beror på olika saker, dels vad själva förpackningen i sig är gjord av såklart, och en följd av det blir ju även att vissa produkter kräver ytterligare skyddsmaterial under frakten (typ glasburkar eller vätskor). Vissa förpackningar är trots en lätt faktisk vikt ändå förpackade i onödigt stora kartonger eller liknande, vilket kan påverka själva ”totalpaketets” längd, bredd och höjd – och då alltså även fraktvikten.

Här är ett exempel:iherbshippingweight

Det finns många inlägg i bloggens arkiv med ”Iherb-inspo”, där jag visat vad jag klickat hem + vad jag tyckt om de olika grejerna. Här är några:

  • min allra första beställning såg ut såhär
  • …och jag fick som sagt snabbt mersmak, och la beställning nr2
  • sedan kunde jag konstatera att det var ett beroende
  • här tog jag hem godsaker som wasabibönor, osötat iste och näringsjäst
  • återkommande favoriter blandat med nya fynd i den här ordern

Slutligen: om du beställer för första gången får du gärna använda koden TBK231 för rabatt på ditt första köp

iherbjuli iherb2016tva iherbmars3

LÄS OCKSÅ:BMP MA ING BUI