Fannys Favvo Frågor och svar Inspiration och pepp Kost Recensioner Träning Vardagsuppdatering

Allt jag provat från My Protein & vad jag tyckte

Så – nu har jag listat allt jag provat från My Protein och skrivit en liten rad till varje grej. Mina favoriter har jag strukit under för att vara tydlig. Jag kommer prova fler saker framöver och då kommer jag lägga till dem i detta inlägg – så bokmärk om du är intresserad av att veta mina omdömen!

myprotein1

VASSLE
För det första dricker jag aldrig proteinshakes rakt upp och ned. Sådär vätska+pulver alltså. Utan i så fall har jag lite vassle i en smoothie som jag också har mjölk, frukt, grönt, citrus med mera i, så huruvida något av dessa pulver gör sig som ”plain shake” vet jag inte riktigt. I och för sig tog jag hem en hel hög sample-påsar någon gång (det är ett bra sätt att testa nya smaker om ni har svårt att bestämma er, alla smaker finns inte som samples men en del, HÄR) och då drack jag ett par som shakes när jag var på språng. Då är sample-påsar himla smidiga. Latte, mocha och egentligen alla smaker med choklad tycker jag smakar bra precis som de är, men om möjligt så föredrar jag alltid mjölk före vatten såklart.

Men i glass, bakverk och annat smått och gott används vassle flitigt hos mig. Dessa smaker har jag testat hittills:

 • Vanilla & Raspberry – favorit helt klart. Använder denna dagligen både till frukost och kvällsmål (jag gör alltså ”snabbglass” båda gångerna).
 • White Chocolate – alltså jag vet inte ens om jag vet hur vit choklad ska smaka, jag äter det liksom aldrig. Men jag gillar i alla fall det här pulvret i exempelvis bärsmoothies eller ja, snabbglass med bär 😉 Men om man förväntar sig upplevelsen att dricka flytande vit choklad om man skakar denna med vatten, mjaa då blir man nog besviken. Kanske ingen överraskning direkt. I gröt är den god också!
 • Choco Smooth – denna är min to-go-to i alla proteinbak som innehåller vassle med chokladsmak. Alla. Den smakar helt enkelt skitbra både i no bake-grejer och gräddade härligheter.
 • Banoffee – alltså jaaa så god! Denna, med fryst banan och mjölk (och lite toffee-flavdrops!) mixad till en smoothie efter ett träningspass – succé.
 • Vanilla – använder jag i alla bak jag vill protein-boosta men inte ha specifik smak på. Vanilj funkar ju med det mesta.
 • Blueberry – också jättegod. Jag varvar vanilj/hallon med denna när jag gör snabbglass med bär. Topp!
 • Coffee Caramel – smakar som ”rostad karamell”, om man kan säga så..? Hint av kaffe, men inte för mycket. Latte på denna, mmm…
 • Banana – smakar banan, helt enkelt. Jag är inget jättefan av banan, varken att äta eller i annan form. Men smoothies, där går banan bra. Så även denna smak av vassle. Gillar man banan gillar man denna, skulle jag tro.
 • Chocolate Coconut – inte heller är jag ett större fan av kokos, men med choklad ni vet… det mesta blir gott. I chokladgotte som gärna får ha kokos-hint passar denna utmärkt.
 • Peanut Cookie – jag har inte hunnit leka så mycket med den här smaken ännu, men både kakor och framför allt mina protein-scones jag gjorde blev supergoda så jag ser fram emot att kreera mer med den här!
 • Salted Caramel – värst salt vet jag inte om jag tycker att den är, men karamell smakar den och i bars, bollar och bakverk används den flitigt här hemma!
 • Orange & Passionfruit – första vasslet från MP jag provade faktiskt, och nu när jag skriver om det blir jag sugen på att klicka hem det igen. För det var riktigt gott; fräscht och exotiskt, liksom. Ja, får bli att ta hem denna smak i nästa order.
 • Chocolate Brownie – av uppenbara skäl tog det ungefär två sekunder från det att denna smak dök upp på hemsidan tills dess att Fanny hade klickat hem den. Choklad = Win. Brownie = Win. Enkel matematik säger därför att Chocolate Brownie = Double Win.
 • Strawberry Cream – otippad ny favorit. Jag föreställde mig ”samma gamla vanliga, något mesiga, jordgubbssmak” men fick visst en jordgubbs-milkshake deluxe. Supergod!
 • Sticky Toffee Pudding – när jag smakade denna smak ”rakt upp och ned” var det tyvärr lite utav en besvikelse. Svårt att sätta fingret på vad det var som inte föll mig i smaken, det hela var bara ”mjää”.. ihop med andra smaker i bakverk etc. kanske den gör sig bättre, återstår att se.

myprotein-3

KASEIN
Jag har bara smakat choklad och vanilj, och jag bakar sällan med kasein utan använder det med som ”förtjockningsmedel” när jag gör nötsåser tex. 2 matskedar nötsmör + lika mycket kasein + vatten + salt och så blir det maaassa härlig nötsås. Jag måste liksom bromsa min nötsmörs-konsumtion på något vis… 😉 Gillar hur som både vanilj och choklad, milda smaker och när jag testat göra kasein-pudding och liknande har de levererat – blir  tjockt och krämigt. Helt vanligt kasein liksom.

ÖVRIGA KOSTTILLSKOTT
Det finns en hel drös grejer under kategorin ”sunda ingredienser”, så som spirulina, korngräs, vetegräs, omega 3, linfröpulver, hallonketoner, guaranaextrakt, xantangummi, grönt te pulver, massa vitaminer och mineraler… osv osv i all oändlighet typ. Kolla hela den listan HÄR, jag har i princip inte provat något utav det då jag har ett rejält ”lager” av dessa produkter här hemma, men hur olika kan spirulina smaka liksom.. 😉

Jag har dock provat några av kosttillskotten;

 • BCAA – smakar bra, men som ni vet är jag SISU-frälst och dricker numera bara iste och mojito
 • Pulse V4 – en pre workout som smakade bra vad jag minns, men jag övergick till MYPRE efter att ha smakat den
 • MYPRE – den pre workout jag använder inför de flesta av mina pass, har smakat watermelon och raspberry lemonade, båda smakar bra i min mening. Nu tog jag hem orange för att testa den också. Första gången jag drack MYPRE insåg jag att den är mer ”koncentrerad” än andra pwo’s, och att man därför bör ha ganska mycket vatten

NÖTSMÖR
Alla MyProtein’s nötsmör finns både som smooth och som crunchy. Det jag slogs av först när jag tog hem crunchy-varianterna var att de verkligen hade mycket crunch (aka nötbitar). Som i väldigt mycket, vilket jag personligen verkligen gillar (jag köper ju crunchy för att, öh, jag vill ha just crunch) och tycker man ändå att det är för mycket crunch så kan man ju bara blanda de två sorterna för sin egen optimala mängd crunch!

Alla smör smakar härligt rostat, något jag tycker mycket om, det smakar mer på något sätt. Ärligt talat gillar jag verkligen alla, men sedan jag hittade dessa kilo-hinkar har jag använt mest cashew- & mandelsmör, kanske för att det tidigare var något man köpte för stora pengar i små små burkar (typ 1 dl 60 spänn typ va?!)

myprotein-5

VASSLEBERIKAT NÖTSMÖR
Nötsmör med tillsatt vassleprotein isolat, alla tre varianter (smör av jordnötmandelcashew-) finns i smakerna Toffee Fudge, Chocolate Brownie, Cherry Bakewell och Strawberry Milkshake. Jag har än så länge bara provat alla varianter av Toffee Fudge, och några i smaken Chocolate Brownie. Tyvärr var ingen av dessa lika goda som jag hade hoppats på. Med det inte sagt att de inte var goda, de var liksom mest lite…mesiga. De smakade faktiskt inte mycket brownie eller kola alls, och jag gillar ju crunch så det faktum att de är rätt ”tunna” drog ner betyget för min del. Goda? Sure. Värda sin saftiga prislapp? Nja tveksamt. För lite smak.

nutbutterproteinMP

SMAKSÄTTARE
My Proteins smaksättare finns i droppar och pulverform, och det är alltså smaksättare och inte kombinerad sötning/smaksättning (som tex steviadropparna med smak). Jag tycker det är riktigt bra, ibland vill jag inte söta saker mer utan bara boosta smakerna. Mina personliga favoriter har jag också här strukit under.

Flavdrops:

 • Toffee – den här gillar jag att droppa i det mesta, allt från nötsmör till glass till bakverk. Mmm ljuvligt!
 • Raspberry – smakar mycket, perfekt att droppa i snabbglass och liknande
 • Vanilla – jag föredrar hederligt vaniljpulver om jag vill ha vaniljsmak, men den är god!
 • Banana – precis som hallon så smakar denna mycket, och några droppar räcker långt
 • Marple Syrup – jag vettetusan om jag ens använt denna om jag ska vara ärlig. Men den luktar verkligen marple syrup så diggar man det lär den gillas!
 • Peanut Butter – nja, vet inte riktigt om jag tycker den smakar jordnötssmör direkt. Knappt använd
 • White Chocolate – precis som proteinpulvret har jag svårt att avgöra om den smakat vit choklad eller vad. Eftersom jag i princip aldrig äter vanlig vit choklad så jag är nog inte den bästa domaren heller i och för sig..
 • Chocolate – jag har provat chokladsmakande ”droppar” av andra märken förr, både steviavarianter och ”bara smaksättare”, och aldrig gillat dem. Därför var det först när jag fick smaka MP’s variant hos en vän jag upptäckte att de ju var riktigt goda! Passar bra i tex en latte för att få lyxig mocha-känsla. Mmmm…
 • Strawberry – denna har jag i allt jag har vasslet i strawberry cream-smak. Och allt med bär. Och allt annat som gärna får smaka jordgubb. Mycket jordgubb. Topp!

Smaksättare i pulverform:

 • Berry Blast – favvo! Har i snabbglass, alltid. Ger så himla mycket smak (överdosera inte, en liten liten sked räcker!)
 • Summer Fruits – också favvo! När jag gör glass (ja, jag gör överlag mycket glass, haha) med blandade frukter gillar jag att ha i denna
 • Strawberry & Cream – tredje favvon! Tog mig lång tid att ta hem denna (tyckte den lät rätt o-spännande) men den är supergod
 • Cookies & Creamhemsk. Smakade direkt jag fick hem, nu står den längst in i skåpet och lär aldrig användas igen.
 • Lemon Cheesecake – mjaa… ingen favorit. Vet inte riktigt vad jag ska ha den till/i/med?
 • Chocolate Smooth – en till favorit! Har den i chokladiga ting, helt enkelt. Som kakao fast ”mer mjölkchoklad än mörk choklad”, om ni förstår hur jag menar?
 • Chocolate Nut – när jag gör bars eller bakverk med klassiska nutella-smaker är denna kanon. Man känner nötsmaken, sådär lagom
 • Tropical – frisk och nästan lite syrlig, inte alls sötsliskig. När jag gör glass (…igen) med exotiska frukter använder jag den här!

flavdrops1

BARS
Jag gillar bars. Jag vet också att många tycker det är typ syndernas synd och inget att ”ersätta vanlig mat med”. Jag känner mest, som alltid, att ”whatever works for you… För mig ersätter bars aldrig mat, men jag tycker det är ett bra (och gott) komplement, att ta som efterrätt när man inte riktigt blev mätt på maten, eller som mellis på språng då de onekligen är smidiga att ha med sig i väskan.

 • Mybar Zero – solklar favvo! Utan tvekan godaste baren ur MP’s sortiment i min smak. Likt questbars har dessa en ”tuggigare” konsistens och inget chokladöverdrag. Känns inte lika mycket ”godis” som en del andra bars. Chokladen är av någon orsak betydligt hårdare än resterande smaker (caramel peanut är mjuk som kola, jättegod med nötbitar i), almond vanilla är god men inte min nr.1 (för lite choklad, hehe) och strawberry vanilla är också riktigt god, söt och somrig. Cookies & cream smakade jag först under mitt englandsbesök för fotograferingen då jag alltså var lite ”anti” just den smaken efter den där smaksättaren jag skrev om ovan – men baren var jättegod! Apple Cinnamon och Lemon Cheesecake har jag ännu inte smakat.
 • Proteinkakor – helt ok, bra ”på språng” i och med sitt lite högre energivärde och allmänt stora storlek.
 • Protein Chox – jag har smakat Caramel Peanut, Marple Pecan och Lemon Cheesecake. Sistnämnda är favoriten av dem (till min egen förvåning ja)
 • High Pro Deluxe –länge sedan jag provade dessa nu. Tyckte inte direkt illa om dem, men inte heller så goda att jag köpt igen.

myprotein2

ANDRA SNACKS & LIVSMEDEL
Det finns en massa skojiga grejer att testa från My Protein som kanske inte är direkt nödvändiga kosttillskott, men ja – kul!

 • Protein Wafers – goda! Smakar precis som rån med fyllning brukar, liksom. Så gillar man det lär man gilla dessa!
 • Protein Bites – jag har bara smakat två smaker; sour cream & spring onion och spicy paprika. Sistnämnda är verkligen spicy, för mig to spicy att äta rakt upp och ned, däremot blev det perfekt panering. De är riktigt krispiga men som namnet säger mer ”bites” än chips då de är rätt små.
 • Proteinpuffar – jag har smakat choklad och bbq. Förstnämnda är härliga i kakor och bakverk, och att krossa över glass, yoghurt etc. Den andra är skoj att ha i biffar, krossa över sallader och liknande för lite extra crunch. BBQ-varianten smakar nämligen mycket!
 • Protein Rice – inget livsnödvändigt direkt, men jag gillar att prova nytt och här blev jag positivt överraskad. Riktigt gott faktiskt! Har tex gjort protein-sushi med det.
 • Pannkaksmix – jag har provat smaken ”Golden Syrup” och blev positivt överraskad av 1: hur lätt det var (att göra; bokstavligen bara pulver+vatten, inte ens ägg behövs – och att vända, inte så självklart nämligen) och 2: hur goda de var. Supergoda!
 • Protein Crispies – både används och smakar som rispuffar (dvs de ”smakar” i sig inte mycket alls) fast består av 50% vassle isolat istället för enbara ris. Jag tycker de är superkul att använda i diverse gottis! Härligt med lite kris. Till exempel har jag haft dem i proteinbollarchock bounty, och vit rockey road.
 • Chocolate Clusters – helt enkelt ovan nämnda protein crispies fast täckta med choklad. Godis. Gott!
 • My Syrup – hittills har jag provat smakerna Chocolate och Butterscotch, och de överträffade mina förväntningar. De är rätt ”tunna” i konsistensen, inte som ”vanlig” chokladsås på tub, om ni förstår vad jag menar. Mer som sirap. Men de funkar givetvis kanon över exempelvis glass ändå, och är grymma i bakverk som sötning! Ska ta hem blåbär och hallon härnäst, återkommer med omdöme när de provats 🙂
 • Bread Sticks – kort och gott brödpinnar. Smakar som helt vanliga sådana. Sådana man köper i butiken och lindar parmaskinka runt eller vad man gör. Det har inte varit några problem att äta upp påsen jag beställde hem i alla fall!
 • Granola – jag blev ärligt talat förvånad över hur supergod denna var. Både när jag läste om den och såg ner i burken var jag föga övertygad.. lät liksom, småtrist. Men smakade, gjorde den – och väldigt gott dessutom! Jag åt burkens halva innehåll under en kväll. Med sked.
 • Protein Crisps – jag har bara provat dem i smaken ”sweet chili & sour cream” och hade väl ärligt talat inte så höga förväntningar efter att tidigare ha provat ovan nämnda ”protein bites”, men de här gillade jag! Lövtunna, krispiga och mycket smak utan att vara för ”hotta”. Dessa tar jag hem fler gånger, helt klart!

proteincrispsMP

Du kanske gillar

15 Kommentarer

 • Svara
  Liselott
  5 april, 2015 at 09:40

  DU ÄR VÄRLDENS BÄSTA MÄNNISKA!

  • Svara
   roethlisberger
   5 april, 2015 at 17:42

   haha, hoppas du får iväg en gotti order nu då 😉

   • Svara
    Liselott
    6 april, 2015 at 07:58

    Haha åh, alldeles för mycket. Jag har dessutom lärt känna ett par galet underbara tjejer som jag beställer protte tillsammans med, så nu ryker mina pengar snabbare än snabbast för det är alltid någon som ska lägga en beställning någonstans och undrar om jag vill att de ska ”plocka med något för frakten blir ändå gratis”. Men vi väntar mycket ivrigt på det här (första av många) lasset 😉

    Tack förresten för träningstofsarna som du lottade ut förut! Jag är fortfarande inne på min första tofs och de är helt GALET bra! Har redan beställt till mina systrar och min brors flickvän som har samma tjockt-hår-syndrom som jag 😀

 • Svara
  Mari
  5 april, 2015 at 15:59

  Massa bra tips =)

  • Svara
   roethlisberger
   5 april, 2015 at 17:42

   massa gottit 😀

 • Svara
  Frida
  5 april, 2015 at 17:36

  Vad har du för grundrecept när du gör glass?

  • Svara
   roethlisberger
   5 april, 2015 at 17:41

   Om du menar min ”snabb-glass” som jag äter varje frukost och kvällis är det: 250g naturell kvarg + 300-400g frysta bär/frukt + 1 skopa proteinpulver + ev smaksättare. Till det ”nötsmörssås” på 2msk nötsmör+kasein+salt. Och något till, en bar eller några kokta ägg eller så.

 • Svara
  Kat
  5 april, 2015 at 17:51

  Toppenbra inlägg!
  Jag testade den där cookies and cream smaksättaren -allvarligt talat, har dom smakat på den själva?! Vidrig var den!

  Om du fick välja mellan questbar och deras zero-bars, vilken föredrar du?

  Tack för bästa bloggen!

 • Svara
  Maria
  7 april, 2015 at 07:47

  Vilken zero-bar tycker du är godast?
  Jag köpte en låda almond-vanilla men tycker att de smakar typ medicin. Det är väl nåt smakämne som gör det. Dessutom hade de väldigt fröig konsistens, är de övriga också sådana?
  Tack förresten för en bra blogg, dregelvarning på det mesta!!

  • Svara
   roethlisberger
   13 april, 2015 at 19:30

   Just almond vanilla har jag inte smakat, och det av ett skäl – jag brukar tycka att den smaken är rätt.. Mjah, liksom. Mina favoriter är choklad och cookies and cream. Fast gillar caramel peanut också, delad första plats på de tre alltså.

 • Svara
  Emelie
  17 juni, 2015 at 08:19

  Är det ”micellärt kasein” du använder? Beställde nyss lite samples och just micellärt kasein i chokladsmak, plus toffe-flavdrops! Ska bli kul att testa 😀

  Åker till USA om två veckor, kan inte du göra ett inlägg innan dess där du tipsar om saker en ”måste” köpa/prova där? Märken, livsmedel, affärer etcetera? Tänkt köpa på mig massa nötsmörer vet jag iaf, men vilka rekommenderar du? Och vad mer än nötsmörer är ett måste att få med sig hem? 😀

 • Svara
  Johanna
  29 juli, 2015 at 07:27

  Hei! Har du prøvd Myproteins stevia whey? Undres om den er god da jeg forsøker å finne et toppen proteinpulver uten aspartam og andre kunstige søtninger 🙂

 • Svara
  Jonna
  20 december, 2015 at 08:09

  Hej! Du skrev någon gång att du köpte hem myproteins lasagneplattor, har du smakat de ännu? Undrar om de är goda? 🙂 Hoppas du ser detta! 😀

  • Svara
   roethlisberger
   21 december, 2015 at 00:03

   Faktiskt inte, så tack för påminnelsen för det vill jag ju göra – såklart!! Bara totalt glömt

 • Svara
  BestRebecca
  14 augusti, 2019 at 22:47

  I have noticed you don’t monetize roethlisberger.se, don’t waste your
  traffic, you can earn extra cash every month with new monetization method.
  This is the best adsense alternative for any type of website (they approve all sites), for more details simply
  search in gooogle: murgrabia’s tools

Lämna ett svar