Alla mina favoriter samlade i en enda härlig ”kopp choklad”. SÅ GODA!
Crunchy mandelsmör som fått smak av vanilj
och
saltad karamellsås med en hint av kaffe
och
mjölkchoklad, såklart.
receptet ger 3 stycken ”chocolate cups”
Du behöver:
- ca 60-80g mjölkchoklad, jag använde steviasötad från Nick’s
- 15g // 1 msk crunchy mandelsmör
- 5g // 1 msk vassle proteinpulver, i vaniljsmak
- 5g // 1 msk fettreducerat jordnötsmjöl
- en rejäl nypa salt
- en nypa vaniljpulver
- 0,5-1,5 msk mjölk
- 2 msk salted karamellkaffesås, här hittar du recept
Gör såhär:
- Smält lite mer än hälften av chokladen och fördela mellan tre formar, jag använde muffinsformar i silikon. Se till att ”bre” lite uppåt sidorna av formarna, så du skapar små ”choklad-koppar”. Låt stelna i kyl eller frys, tar bara någon minut.
- Rör ihop mandelsmör, vassle, jordnötsmjöl, salt och vanilj i en liten skål. Tillsätt mjölk efter behov, börja med en halv matsked.
- Skeda ut nötsmöret i de tre chokladkopparna, och täck med karamellsås.
- Smält resten av chokladen och häll över fyllningen så den är helt täckt. Låt stelna i kylen.
2 Kommentarer
Lovisa
2 mars, 2017 at 21:50Åh, jag provade en liknande variant men utgick från dethär receptet, supergott! 🙂
Miranda Kedbäck - Maid in the kitchen
3 mars, 2017 at 07:50Men alltså hur gott lät inte det där?!