GLASS Okategorierat Okategoriserade PROTEINBAK Recept Vardagsuppdatering

protein(lakrits)glass med hallon

Hej jag är helt död. Vet inte riktigt vad det är som drar musten ur mig just nu, men de senaste dagarna har varit sååå seeeega. Vilodag från gymmet igår, då det var stängt, helt enkelt, annars har jag tränat på som vanligt, jobbat vardagar och tagit det lugnt den lilla tid som återstår av dygnets timmar. Ikväll kom jag hem strax efter åtta efter hel stressig och fullspäckad dag, vrålhungrig och trött slängde jag i mig en ”plocketallrik” med diverse gott (avocado, tomat, gurka, majs, lite salami, några ost-stavar, en klick creme fraiche och hemgjord hummus) och nu ska jag göra följade resten av kvällen: ligga i sängen, äta choklad och se på film. För det är jag fan värd!

Men för att leverera något lite roligare till er, så bjuder jag på ett finfint recept. Mycket mat och bilder just nu, men det har ni väl inget emot? 🙂

Som sagt, igår nöjde jag mig inte med hemmagjord choklad inte, utan jag passade på att under min lediga dag också göra lite lakritsglass! Mumsfilibabba 😀 härligheten har dessutom riktigt bra värden med mycket protein, men lite både fett och kolisar. För de som deffar alternativt går på diet (nu syftar jag alltså på träningsmänniskor, så lugn i kommentarsfältet ni andra..) är detta alltså ett perfekt gotte 🙂Hur man gör? Nu blir det avancerat här: Man vispar 1 äggvita till vitt, hårt skum – har i 140 g kvarg/kesella och 1 tsk lakritspulver – rör ihop det till en jämn smet (försiktigt så inte luften ”går ur” äggvitan) – ställer in fluffet i frysen ca 1-2 timmar (inte längre, då blir det lätt isigt. Om man inte vill ha det isigt, vill säga). Som sagt, precis lagom avancerat för en latmask som mig 😀 jag åt glassen med mosade, varma hallon, framför några avsnitt halv åtta hos mig (satan vad roligt att vara med i det programmet!) och var rätt nöjd med livet där ett tag!

Du kanske gillar

5 Kommentarer

 • Svara
  emmysliv
  8 juni, 2012 at 08:47

  OMG så gott! Lakrits och hallon är ju en svårslagen kombo, detta måste jag prova 🙂
  Var köper man lakritspulver?

  • Svara
   roethlisberger
   8 juni, 2012 at 10:32

   det var så hiiimla gott 😀 och ENKELT haha. Jag köpte pulvret på NK i Stockholm, men vet att det går att få tag på i välsorterade livsmedelsbutiker, eller lite mer ”special”-ställen med typ hälsokost.. beställ från nätet annars – helt klart en värd investering i alla fall!!

   • Svara
    emmysliv
    9 juni, 2012 at 04:43

    aha! jag ska se mig om 🙂

 • Svara
  Patric
  8 juni, 2012 at 15:00

  Jag är så imponerad av dig och din blogg. Varit PT i en massa år och du ger mig en massa nya idéer och inspiration.

  • Svara
   roethlisberger
   8 juni, 2012 at 21:39

   Åh, gud vad roligt att höra! Din kommentar gjorde verkligen min dag, tack och fortsätt gärna kika in på bloggen 🙂

Lämna ett svar