Vet inte varför jag inte tänkt på det tidigare, för självklart är det en fantastisk idé att skapa ett bakverk som är en kombination av kanelbulle och kärleksmums.
Säg hej till kanelbulls-mums!
KANELBULLS-MUMS
receptet ger ca 6 rutor
Du behöver:
- 1 dl morotspuré *
- 2 ägg
- 25 g (≈ 2 msk) kokosolja, flytande
- 50g (≈1 dl) fettreducerat kokosmjöl
- 1/2 dl (27g) sukrin gold
- 20g (drygt 1/2 dl) vassle i kanelbulls-smak, jag använde Tyngre’s kanelbulle
- 1 msk kanel
- 1/4 tsk vaniljpulver
- 2 tsk bakpulver
- en nypa salt
Frosting:
- 35g kokosolja, smält
- 1/2 msk grädde
- 1,75 dl sukrin melis
- 1/2 msk kanel
- en rejäl nypa vaniljpulver
* morotspuré gör du enkelt genom att koka morot mjuk och mixa till en slät puré. Till det här receptet var en stor morot (rå vikt 114g) lagom
Gör såhär:
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Mixa ihop morotspuré, ägg och (smält, avsvalnad) kokosolja.
- Vänd ner resterande ingredienser och häll smeten i en ugnsform, jag använde en brödform i silikon.
- Grädda i ca 18-20 minuter, ta ut och låt svalna. Gör frostingen under tiden.
- Smält kokosoljan, låt svalna något och tillsätt sedan resterande ingredienser (sikta ner sukrin melis). Vispa ihop och bre frostingen över den gräddade kakan.
- Förvara i kyl, pudra över kanel innan du skär upp i rutor.
2 Kommentarer
Maid in the kitchen
26 april, 2017 at 12:17Vilken grym idé! Detta måste jag testa!
Cassandra
25 maj, 2017 at 19:36Åh, dessa är bara såå himla goda! Jag hade dock precis råkat ta slut på mina morötter när jag skulle baka dessa, så chansade med sockerfritt äppelmos och det fungerade visst lika bra! 😀
Måste bara tillägga att jag bjöd mamma och hennes sambo på dessa igår, de sa att de var jättegoda, och de kunde verkligen inte förstå att de var sockerfria. Det är ett toppenbetyg, då de är riktiga gottegrisar 😉 Tack för att du delar med dig av dina helt fantastiska recept!! <3