Recept RÖROR, SÅSER & DIPPER VEGAN

Broccolipesto

Okej JAG VET att broccolipesto inte låter så spännande. JAG VET DET. Men den här peston är verkligen amazing. Så sinnessjukt god. Jag har alltså ätit den med sked direkt ur burken, så god är den. Jag har även ätit den på det kanske lite lämpligare sättet med pasta, vilket också var vrålgott.

Den är för övrigt vegan också. Men framför allt: sinnesjukt god.

Basen till denna pesto är alltså broccoli. Sedan slängde jag ner en näve lättsaltade marcona-mandlar från Talanda, som är en helt ljuvlig mandelsort från spanien.

Jag hade tänkt använda färsk vitlök, såklart, men när den skulle tillsättas insåg jag att jag inte hade någon hemma så det fick bli vitlökspulver istället. Vilket alltså inte påverkade slutresultatet negativt alls!


BROCCOLIPESTO

Du behöver:

  • 300g frysta broccolibuketter
  • 60g mandlar
  • 1/2 dl finhackad basilika, jag använder fryst
  • 1 stor vitlöksklyfta (alternativt 2 krm vitlökspulver)
  • 1 msk citronsaft
  • 1/2 dl olivolja
  • salt och nymald svartpeppar

Gör såhär:

  1. Lägg broccolin i en kastrull och fyll på med vatten. Låt koka upp och häll sedan av vattnet.
  2. Kör broccoli, mandlar, basilika, vitlök och citronsaft i matberedare tills du får en smulig massa.
  3. Tillsätt olivoljan och mixa igen till peston har önskad konsistens.
  4. Smaka av med salt och svartpeppar.

Du kanske gillar

Inga kommentarer

    Lämna ett svar