Kost Recept Tankar om ting Träning Vardagsuppdatering

det är inte svårt, jobbigt eller tidskrävande att laga bra, ren mat

Det verkar finnas många som lever i tron att hälsosam mat är både tidskrävande och svår att laga. Och att det sen inte skulle smaka gott heller. Det är ju så långt ifrån sanningen man kan komma!

Idag har jag ätit följade:

  • Energidrink innan PW; en kiwi, några frusna hallon, en halv apelsin och en skiva blodgrape. Ner med allt i en mixer, ett litet glas vatten och så hade jag i lite Fun Light flädersaft, mest för att jag tycker den är himla god. Den tog vad, 3 minuter att fixa och sedan max en halv att dricka.
  • Frukost efter PW; vaniljkesokvarg toppat med gojibär, riven kokos och grapefrukt. Finncrisp med kokt ägg på. Tog väl också max 5 minuter att slänga fram och sedan njöt jag några gånger så länge :))
  • Lunch efter ett pass på gymmet; asiatisk laxlasagne gjord på lchf-pasta

Efter frukosten satt jag kvar vid köksbordet och pillade i telefonen, så jag glömde tiden lite, en halvtimme innan bussen mot gymmet gick kom jag på att justfan! jag skulle ju förbereda lunchen! Så då sprang jag först och köpte ägg, sedan vispade jag dem, i med philadelphia och fiberhusk och ut på en plåt. Kavla ut, in i ugn (byta om, packa träningsväska, ta undan disk) och efter tio minuter var ”pastan” klar. Sedan fick plåten vila på köksbänken medan jag var och tränade, pastan ska ändå svalna innan man skär upp den. När jag kom hem hackade jag grönsaker, blandade såser, skar lax, fixade lasagneplattor, fräste lax-fyllningen och byggde lasagne-hus innan den fick åka in i ugnen och gojsa ihop sig och få yta. Några minuter senare kunde jag njuta av en fantastisk lasagne, gjord på enbart rena, fina råvaror med bra näringsinnehåll och som landade sådär lagom mättande i magen 🙂 inte svårt alls! Vad det blir till middag återstår att se, det är ju fredag så kanske slår hela familjen till på sushi eller något annat ”helgit” 🙂

Men åter till ämnet – det är inte komplicerat att laga bra mat och man måste inte kompromissa med smaken. Det som krävs, det är lite lite planering. Prioritering också, för den delen. Men vem vill inte prioritera hälsa, välmående och bra mat..? Ursäkta mig – men dagens lunch till exempel, var ju så mycket godare än vilka köttbullar och potatisar, spagetti-rätter eller vad-folk-nu-tycker-är-tillräckligt-enkelt, i världen.
Och tid? Folk har inte tid? Okej, matlådor kan man laga dagen innan. Jag vet inte hur många måltider jag ätit på toaletten/omklädningsrummet/förrådet när jag varit på språng men ändå velat prioritera bra mat. Det lär ju låta lite knäppt, men det skiter jag i. För jag kom dit jag ville, och idag går det på auto att planera ätande, inköp och matlagning. När man tränar är det liksom rätt viktigt, ni vet, någonstans kommer man till en punkt då man vill se utveckling – och då måste man äta rätt. Annars händer ingenting (inget bra i alla fall) och hur kul är det då? Att kämpa, svettas, stöna för nada? Resultaten gör det värt allt. Så tid, ja ni såg ju hur lite tid jag lagt på matlagning idag? Ändå har jag haft en av mina finaste mat-dagar på länge!

Grejen är ; ingen sa att det skulle vara lätt, bara att det är värt det. Och det är det! Jag är SÅ lycklig att jag tog tag i min hälsa igen (notera att jag skriver hälsa och inte kropp) och hittade tillbaka till träningen.

Sist men inte minst – 90 % ”rätt” och bra ger utrymme att göra lite hur man vill med de resterande 10. Nu råkar jag tycka att det är roligt att laborera fram gott gottis, fina maträtter och härliga smoothies gjorda på härliga råvaror med bra näringsvärden, men jag äter ”skit” jag med. Bara det att jag inte gör det 90 % och sedan 10 % bra – för det håller inte.Frukost-topping och asiatisk laxlasagne (recept kommer)

Du kanske gillar

Inga kommentarer

    Lämna ett svar