Med tre små ingredienser gör du supersmarrig fudge. Den blir seg tack vare fibersirapen, och lite sådär marknads-fudge-smulig tack vare havregrynen. Ja, och extra god blir den ju tack vare chokladen.
CHOKLADDOPPAD COOKIE DOUGH-FUDGE
receptet ger ca 16 fudgebitar
Du behöver:
- 0,75 dl fibersirap gold
- 1 dl nötsmör, jag använde mandelsmör
- 0,75 dl havremjöl (havregryn mixade till ett mjöl)
- några msk hackad choklad + ca 100g choklad att doppa i
Gör såhär:
- Koka upp fibersirapen i en liten kastrull, bara precis så det börjar bubbla. Dra sedan kastrullen från värmen och rör ner nötsmör och havremjöl direkt.
- Låt svalna en stund innan du rör ner den hackade chokladen (annars smälter den).
- Lägg degen på en bit plastfolie och forma en rektangel. Vik upp sidorna av folien över rektangeln och låt stelna i kylskåp, skär sedan i bitar och doppa i choklad. Förvara i kyl.
Inga kommentarer