Det kommer väl knappast som någon överraskning men min favorit när det kommer till fika och bakverk är utan tvekan brownies och blondies. Det är något med kombinationen av krispig yta och seg mitt… det är magiskt, helt enkelt. I min receptkategori ”brownies och blondies” hittar du en uppsjö av recept, och idag fylls kategorin på ytterligare med detta härliga recept på Blondie med citron och vit choklad.
En liten notis bara, innan ni får receptet;
Tillsätt någon tesked rivet citronskal i smeten! Jag hade tänkt göra det men glömde tyvärr bort det. Jag tror det sätter pricken över i, i detta blondierecept.
Det var faktiskt allt jag hade att tillägga. Följ receptet i övrigt (det är löjligt enkelt med få ingredienser) och få kalasgoda blondies!
BLONDIES med citron & vit choklad
receptet ger 4 blondies
Du behöver:
- ca 100g kokta kikärtor (drygt 1/2 tetra/burk), väl sköljda och avrunna
- 45g mandelsmör
- 4 msk sirap, jag använder fibersirap med honungssmak från Nicks
- 2 msk fettreducerat kokosmjöl (vanligt går lika bra)
- 1/8 tsk bikarbonat
- 1/8 tsk bakpulver
- en rejäl nypa salt
- lite rivet citronskal
- 1 hackad Lemon curd White chocolate-bar från Barebells
Gör såhär:
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Skölj kikärtorna ordentligt, gärna flera gånger. Om du orkar; ”skala” dem, så du får bort den tunna hinnan.
- Mixa ihop kikärtor med mandelsmör, sirap, kokosmjöl, bikarbonat, bakpulver och salt till en helt slät smet. Rör ner citronskal.
- Bre ut smeten i en form (15×15 cm) och tryck ner baren som du skurit i bitar.
- Grädda i 15-18 minuter, ta ut och låt svalna innan du skär upp i bitar. Förvara blondies i kyl.
1 Kommentar
Ullis
21 augusti, 2019 at 07:54Måste testa till helgen😍 tack för alla fantastiska recept du delar med dig av Fanny😊