Alltså protein-rocky road hörrni. VILKEN GREJ. Det blir så galet gott varje gång, och en kan ju variera smakerna i det oändliga! Nu senast gjorde jag en variant med vit choklad och pepparkaks-smakande kasein (Limited Edition från Tyngre, finns HÄR), fylld med fudge-bitar. Ljuuuuvlig!
Jag kommer göra om den här varianten snart igen, och säkert många fler gånger innan jul, men nästa gång tänkte jag slänga ner en näve kanderade mandlar också… hur gott borde inte det bli?!
Basen för protein-rocky road är alltså choklad av något slag + kaseinproteinpulver. Denna gång tyckte jag att vit choklad skulle göra sig fint tillsammans med pepparkakssmakerna, men självklart kan en använda mjölkchoklad om en hellre vill.
Pepparkaks- (protein-) Rocky Road med vit choklad & fudge
Du behöver:
- 100g vit choklad
- 1 msk kokosolja
- 4 msk kasein, jag använde Tyngre’s Pepparkaka
- en nypa salt
- 2 st Xmas Fudge-proteinbar från Barebells
Gör såhär:
- Skär proteinbarsen i bitar, cirka 1×1 cm, ställ åt sidan.
- Bryt chokladen i mindre bitar och smält tillsammans med kokosolja i micron eller över vattenbad. Tillsätt salt och rör om.
- Strö över kasein och rör ordentligt så du får en helt slät chokladsmet. Vänd sist ner proteinbars-bitarna.
- Klä ”någon typ av form” (en ugnsform eller plastburk eller liknande) med plastfolie, och bre ut smeten däri. Låt stelna i kyl och skär sedan i bitar.
Inga kommentarer