Okej, jag antar att jag nu måste konstatera att jag officiellt börjat julbaka.
I helgen gjorde jag ännu en kladdkaka, och den blev ljuvlig. Den är smaksatt med saffran och vit choklad och är sådär härligt kladdig. Sen är den, som vanligt, sockerfri och proteinrik också.
Saffrans(protein)kladdkaka med vit choklad
18cm i diameter
Du behöver:
- 2 dl (80g) havremjöl (mixa havregryn till ett fint mjöl)
- 1/2 dl (15g) saffranspudding
- 1 ägg
- 1 msk säffransarom
- 1 msk sukrin gold
- 1 tsk bakpulver
- 1/2 dl (45g) kokosolja
- 2 msk (32g) Proteinella Vit choklad
- 1 dl fibersirap gold
Gör såhär:
- Sätt ugnen på 175 grader och spänn fast ett bakplåtspapper i botten av en springform (som har en diameter på 18 cm). Fetta botten+kanter, ställ åt sidan.
- Rör ihop kokosolja och proteinella. Om de är för fasta för att röra ihop kan du micra dem i några sekunder (inte länge det ska bara bli flytande så du kan röra ihop dem). Rör ner fibersirap, ägg och saffransarom, ställ sedan åt sidan.
- Rör ihop alla torra ingredienser i en bunke. Tillsätt olje-blandningen och arbeta ihop till kakdegs-konsistens.
- Tryck ut degen i den förberedda formen och grädda i ca 12 minuter, ta ut och låt svalna helt i formen innan du lossar och skär upp. Förvara i kyl.
1 Kommentar
Gustaf Gardtman
21 november, 2020 at 18:06Hej, Är du släkt med Ben Roethlisberger, NFL-stjärnan? Hittade din sida nyss när jag letade upp amerikanskt godis 🙂