I helgen råkade jag springa på ett fiffigt knep på instagram om hur man handskas med ett granatäpple (jag kan ju knappast vara den enda som helt sonika struntat i att köpa dem pga färgfesten man får i köket?) – och nu ska ni också få lära er hur man enkelt, snabbt och 100% kladdfritt får ut de goda kärnorna ur det röda äpplet.Skär runt hela granatäpplet precis under skalet, inte in på kärnorna. Dela det. I en skål med vatten, ner med en halva och bara pilla ur kärnorna! Extra plus: kärnorna sunker till botten medan det där äckliga vita flyter till ytan. Fiffigt va!?
Inspiration och pepp Kost mobil Vardagsuppdatering
5 Kommentarer
Linn
29 januari, 2014 at 12:18Men gryyyyymt! Du har precis räddat mina kläder från massa röda fläckar, haha! 🙂
Mari
29 januari, 2014 at 20:45Åh, detta inlägg är ju värt ett pris. Tack för tipset = )
roethlisberger
30 januari, 2014 at 07:09haha tro mig, när jag hittat det + testat var det raka vägen till ica för STORINKÖP av granatäpplen 😀
Amanda
30 januari, 2014 at 19:22Jag undrar hur personen som kom på det här knepet gick till väga!
Antingen så är det en väldigt smart människa eller så gjorde han/hon ett misstag att tappa tappa kärnor + det där vita i vatten och så blev det succé! haha 😉
julia
3 februari, 2014 at 14:33Bästa tipset jag läst idag! 🙂 tack!