Kost Recept

Gör ditt eget kokossmör

Något man enkelt gör själv hemma är kokossmör. Vad man använder det till? Ja men kan till exempel bre det på mackan, ha en sked i smoothien, i bakverk eller som glasyr på kakor och andra godsaker…Du behöver två saker. En mixer. Och kokosflingor. Japp, that’s it. Förslagsvis använder du inte mindre än 200 g kokosflingor, det blir knappa 2 dl färdigt smör. Ner i mixern, stoppa och skrapa ner från kanterna, kör igen, stoppa igen, skrapa… efter ca 5-10 minuter av detta har du smör. Lent, alldeles ljuvligt kokossmör.

Jag gjorde två sorters kokos-krisp av mitt smör, en julig variant m polka, och en (min favvo) med kokosflakes och granatäpplekärnor. Vackert, enkelt och så-himla-gott. Recept på dessa kommer senare idag eller imorgon. Ha nu en finfin lördag!

Du kanske gillar

1 Kommentar

  • Svara
    Ellen
    22 december, 2012 at 21:58

    Åh! Jag ä l s k a r kokosnötsmör! Köpte först från iherb men hsr sen gjort själv såsom du beskriver. Så himla enkelt och sjukt värt! Har det som topping till typ till allt men aldrig tänkt på att göra sådana kokoscrisp som du gjort. Ska absolut testa 😀

Lämna ett svar