GODIS JULRECEPT Recept

Julkola med julmust

När jag bläddrade i en tidning såg ett recept på julkola innehållandes julmust, och blev givetvis nyfiken. Efter en googling insåg jag att det tydligen inte alls var något nytt (?) men jag hade då aldrig vare sig hört talas om, smakat eller gjort julmust-kola tidigare. Så jag bestämde mig för att testa!

Kolan blev väldigt god, perfekt seg och med lite salt på toppen balanseras sötman fint. Men – den smakade inte såå mycket julmust som jag hade förväntat mig och hoppats på kanske… Nu använde jag sockerfri julmust, det kanske är förklaringen? Nåväl, oavsett blev kolan himla god!


JULMUSTKOLA

Du behöver:

Gör såhär:

  1. Rör ihop allt utom salt i en kastrull och koka upp.
  2. Sänk värmen till låg-medel och låt puttra i ca 30-40 minuter (till smeten klarar kultestet/uppnår en temperatur på ca 125 grader).
  3. Häll över i en bakplåtspappersklädd form, strö över flingsalt när smeten svalnat en aning, och låt sedan kolan stelna i rumstemperatur.

Mer julgodis?

Du kanske gillar

Inga kommentarer

    Lämna ett svar

    16 − fjorton =