Recept Vardagsuppdatering

färska musslor med chili, persilja och vitt vin

Gårdagen ägnades åt frukostmys följt av ett gympass, i vanlig ordning, sedan har jag träffat en god vän som var på besök från sin nya hemort Göteborg, och avslutningsvis en middag hos min mor och hennes sambo. Pasta med färska musslor i en vitvinssås med vitlök, chili och bladpersilja serverades och efter många om och men vågade jag mig på att smaka också på musslorna. Fy farao vad de ser äckliga ut alltså, så mycket konstiga delar och vilken konsistens sen.. men smaken var god, hela rätten var riktigt fin!

Färsk pasta med musslor (ungefär 3 portioner)

 • färsk pasta
 • färska musslor
 • 1 liten vitlök-solo eller två stora klyftor
 • 1 scharlottenlök
 • 1 röd chili
 • 1 dl vitt vin
 • 1 dl bubbelvatten
 • 2 knippen bladpersilja
 • salt och peppar
Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen, och finhacka scharlottenlök, vitlök och chili. Fräs i olja och tillsätt vin, vatten och hackad persilja tillsammans med salt och peppar. Låt koka upp försiktigt, släng i musslorna och låt koka under lock i 5 minuter. Se så att musslorna öppnat sig.. (precis som man innan tillagning ska vara noga att kolla att alla är stängda) Färdigt! Enkelt, festligt och himla gott. Nästa gång kör vi mer vätska här dock, egentligen inte för att det behövdes (även om vi alla reagerade på de futtiga måtten vätska för antalet portioner) men för att det nog blir godare! Själv vill jag ju ha sååås att låta pastan ”suga upp”, så kanske tillsätter jag en skvätt grädde eller crème fraîche tillsammans med lite extra vin.

Du kanske gillar

3 Kommentarer

 • Svara
  emmysliv
  31 mars, 2012 at 16:38

  Vad kul att du vågade smaka och att du gillade 🙂 musslor (skaldjur över huvud taget) är enligt mig en gudagåva som alla borde älska 😛

  • Svara
   roethlisberger
   2 april, 2012 at 22:04

   haha jag har smakat musslor förut (ur burk, visserligen, inte färska som dessa), i en viss soppa min mamma brukar göra.. men då gillar jag det inte. återigen, smaken är god – men inte konsistensen.. har du KOLLAT på vad det är du äter?! haha sjukt äckligt. MEEEN skaldjur i övrigt – gudagåva indeed! 😀

 • Svara
  Gabriel
  1 april, 2012 at 11:23

  Tja.. Schysst och inspirerande och kul blogg.. Har själv en nystartad sport & fitness blogg och tycker att det är hur kul som helst att dela med sig av sin livsstil och sina erfarenheter när det gäller träning och kost och hälsa.. Lycka till med din träning och kör hårt.. Ler..

  http://www.gabriel.kroppsnytt.se

Lämna ett svar