Kost Recept Vardagsuppdatering

succé med wasabi

Åh vilken god och fin lunch vi fick idag! Jag har ju som bekant en liten wasabi-knäpp och kryddar allt jag kommer åt med denna kryddiga paste.. Idag köpte jag en kryddblandning med sesamfrön och wasabi som jag länge kikat på i kryddhyllan i affären, så självklart var jag tvungen att testa den till dagens lunch. Ihop med en ljummen sallad på vitkål och rödlök stekt i japansksoya och (såklart) wasabi, och en avocadoröra med lime och (återigen) wasabi blev det föga förvånande – succé!Vitkål- och rödlökssallad med japansk toche:
Skär upp vitkål och rödlök i lagom tjocka strimlor, finhacka vitlök och ha i en upphettad panna med någon form av fett (jag körde med smör). Rör ut en klick wasabi i ett glas med soya och vatten, för att sedan pö om pö tillsätta i pannan. Låt strimlorna bli lagom mjuka och ställ sedan undan. (Vi hade en stor burk i kylen av denna sallad som blivit över sedan sist, därav den ljumna salladen idag – bara att värma i micron någon minut.)

Avocado-röra med lime och wasabi:
Mosa 2 stycken avocados och pressa i en halv lime, ha i en klick kvarg och lite wasabi. Eventuellt lite salt och peppar.

Sedan stekte jag kyckling i rapsolja och kryddade alltså med sesam-wasabikryddan. En minst sagt smakrik måltid, lagom med något ljummet en vårdag som denna, och den lena avocadoröran var perfekt till den heta kycklingen och salladen som var härligt knaprig. Ja, helt enkelt en riktigt riktigt god måltid! Testa testa!

 

Du kanske gillar

Inga kommentarer

    Lämna ett svar