Tankar om ting

”så länge måste du träna för att bränna en bit pizza”

Jag fullkomligt avskyr reklam som denna. VARFÖR?! Jag klickade inte ens på länken, för jag vet att informationen jag får där inte på långa vägar är användbar. Det lär stå att man ska träna x antal minuter för att bränna x antal kcal, helt enkelt. Alla som kan tänka längre än näsan räcker förstår ju också att för det första har människor inte samma förbränning, dvs det går inte att säga att alla förbränner x kcal på x minuter. Och ”en bit pizza” är inte direkt ett vidare exakt mått, alla bitar innehåller olika mycket energi, alltså kcal.

Det enda man får med sig efter att ha läst artiklar, ”nyheter” eller annonser likt dessa, är ångest. Det enda folk minns är siffror, ord som ”..måste träna..”, och totalt oanvändbar, destruktiv, och egentligen rätt felaktig info. För man kan inte mäta sådär, säga att om alla gör si och så, så kommer alla nå exakt och precis dit, då sker ditten och datten. För så funkar det inte. Och att spela på det, på att alla inte riktigt vet eller förstår det här – utan faktiskt tror att det finns något slags stort regelverk som liksom bara bestämmer hur kroppen och, i detta fall, förbränningen fungerar, att spela på det faktum att även de som kanske inte köper storyn ändå påverkas, kanske omedvetet och helt utan ”sjuka” tankar – det finns få saker som provocerar mig så mycket. Få saker som gör mig så arg och ledsen.

För så länge det finns artiklar och annonser likt dessa får vi budskapet: det är viktigt. Det är viktigt att vi inte bara äter pizza och njuter av den, nejnej det ska kompenseras. Det är viktigt att vi bryr oss, skäms nästan, och det är viktigt att vi fattar att pizza är dåligt så vi ska straffas (för att träna gör väl ingen frivilligt, det är något man mååååste göra ibland)… nej fy. Jag tycker de är onödiga, dumma och otroligt destruktiva. Motarbetar precis det samhälle jag önskar, det synsätt och den mentalitet jag önskar folk hade.

Du kanske gillar

3 Kommentarer

 • Svara
  Amanda
  19 april, 2012 at 05:43

  Den där rubriken betyder att tidningarna inte har något bättre att skriva om 🙂 Håller verkligen med dig, det enda sådana rubriker leder till är ångest.

 • Svara
  myckelite
  19 april, 2012 at 06:01

  Åh håller SÅÅÅÅÅÅ fullständigt med!

 • Svara
  Reiher
  20 april, 2012 at 22:38

  True true! Extremt less på alla dessa mirakelgrejer som kommer. Finns det verkligen nån som orkar räkna sådär ?

Lämna ett svar