Tankar om ting Träning Vardagsuppdatering

svar

Fick en kommentar jag gärna bemöter, såhär löd den;
”Du..hur smal är du inte nu?? :O
Inget fett på kroppen alls typ….vad säger din omgivning? Jag har svårt att tro att du har normal fettprocent för att vara kvinna, ha mens, vara normalviktg och ha ett sunt förhållande till mat och träning!
Hoppas du inser att du kanske inte har ett helt friskt beteende iaf kära du!
kramar”

Okej. Det här är en återkommande… fråga/antydan/fördom, där jag ständigt får förklara, försvara och motivera mina val och sätt att leva/göra/vara. Vilket är okej, men jag räknar också med att personer som ställer frågan, antyder något, tror något, också är ödmjuk nog att faktiskt lyssna på det jag har att säga.

För det första är jag inte vidare smal. Jag är inte alls tjock eller så, men det finns ju en del nivåer däremellan, liksom. Min omgivning säger inte mycket alls, inte om min kropp i alla fall. Nej inte om någonting faktiskt. Alla vet att Fanny mår bra, blir glad av och älskar att träna. Det är vad jag gör, liksom. Och jag gör det inte för att kompensera, dämpa ångest eller för att gå ner i vikt (längre) – jag gör det för att det är hälsosamt, utmanande och framför allt – roligt. Ärligt talat anser jag att jag har ett bra mycket hälsosammare och mer avslappnat sätt att se på både träning och kost än majoriteten av folket. Verkligen.

Jag är normalviktig, har ett friskt BMI, jag har mens… vad jag har för fettprocent vet jag inte (men jag tror och hoppas att vi kommer kolla det under utbildningen! Vore intressant) men jag skulle tippa på att den är högst normal den också. Sen kan jag inte låta bli att ifrågasätta varför en låg fettprocent i sig skulle vara dåligt…? Nu kan jag ju inte klassa mig själv till fitnesseliten direkt, men man kan gå långt ner i fettprocent utan att vara sjuk, utan att det överhuvudtaget ska vara skadligt. Nu är dock fallet så att jag förmodligen har en högst normal fettprocent. För att vara kvinna, vad nu det spelar för roll.

Fick den här frågan på gymmet idag ”du har gått upp i vikt va?”. Vilket först var lite av en chock för mig, jag som tränat på så bra, har jag gått och blivit större nu ändå?! Ser folk på mig och noterar en viktuppgång?? Men så kom jag snabbt på mig själv – det var ju lite det som var planen, Fanny. Jag äter mer nu, jag tränar hårdare nu – jag vill ju bygga muskler. Och de både väger och tar plats. Så ja, jag har gått upp i vikt, ligger på ca 57-58 kilo för tillfället och så länge jag får på mig kläderna, känner mig stark, pigg och hälsosam – ja då är det ju kalasbra!

Du kanske gillar

18 Kommentarer

 • Svara
  Victoria
  16 maj, 2012 at 16:41

  vilket bra svar! jag tycker du är sjukt snygg i kroppen bara så du vet 🙂 smal, men verkligen inte sjukligt smal utan vackert smal med muskler & ”power” 😀 *avis*!! PS. Ska ansöka om lån idag 😀 Tar du föreresten lån via connect capital, det som det stod om på hemsidan? KRAM

  • Svara
   roethlisberger
   16 maj, 2012 at 19:45

   haha åh tack, gillade ”power”-biten 😉
   åååååh vad glad jag bliiiir 😀 nej jag lånade inom familjen, men ÅH du fattar inte vad glad jag blir att du förmodligen kommer gå med mig i september 😀 😀 wiiiie, kramkram!

   • Svara
    Victoria
    16 maj, 2012 at 20:52

    😀 hehe, bra, sug åt dig! okeej, jag funderar på att försöka göra det jag med – har en snäll morbror som erbjudit sig men vet inte om han var seriös egentligen ;O men det löser sig! åååh jag med, ser fram emot det sjukt mycket nu när det börjar kännas mer som verklighet 😀 kraaam!

 • Svara
  Victoria
  16 maj, 2012 at 16:41

  vilket bra svar! jag tycker du är sjukt snygg i kroppen bara så du vet 🙂 smal, men verkligen inte sjukligt smal utan vackert smal med muskler & ”power” 😀 *avis*!! PS. Ska ansöka om lån idag 😀 Tar du föreresten lån via connect capital, det som det stod om på hemsidan? KRAM

  • Svara
   roethlisberger
   16 maj, 2012 at 19:45

   haha åh tack, gillade ”power”-biten 😉
   åååååh vad glad jag bliiiir 😀 nej jag lånade inom familjen, men ÅH du fattar inte vad glad jag blir att du förmodligen kommer gå med mig i september 😀 😀 wiiiie, kramkram!

   • Svara
    Victoria
    16 maj, 2012 at 20:52

    😀 hehe, bra, sug åt dig! okeej, jag funderar på att försöka göra det jag med – har en snäll morbror som erbjudit sig men vet inte om han var seriös egentligen ;O men det löser sig! åååh jag med, ser fram emot det sjukt mycket nu när det börjar kännas mer som verklighet 😀 kraaam!

 • Svara
  jen
  16 maj, 2012 at 17:37

  hej! Gud vad glad jag blev när jag hittade din blogg, följde dig nämligen för några år sedan då du mådde allt annat än bra och var helt isolerad och depprimerad. Verkligen glad att läsa att du mår bra igen, att du hittat en passion och att du trivs med dig själv.

  Beundrar din resa och att du tagit dig så långt. Hejja hejja! Och nej bry dig inte om de som säger varken ditt eller datt, genom en blogg eller en person som inte känner dig kan omöjligt veta.

  Kramar

  • Svara
   roethlisberger
   16 maj, 2012 at 19:46

   vad roligt att du hittat mig igen då! 😀 tack för dina fina ord, värmer att höra! Kram 🙂

 • Svara
  jen
  16 maj, 2012 at 17:37

  hej! Gud vad glad jag blev när jag hittade din blogg, följde dig nämligen för några år sedan då du mådde allt annat än bra och var helt isolerad och depprimerad. Verkligen glad att läsa att du mår bra igen, att du hittat en passion och att du trivs med dig själv.

  Beundrar din resa och att du tagit dig så långt. Hejja hejja! Och nej bry dig inte om de som säger varken ditt eller datt, genom en blogg eller en person som inte känner dig kan omöjligt veta.

  Kramar

  • Svara
   roethlisberger
   16 maj, 2012 at 19:46

   vad roligt att du hittat mig igen då! 😀 tack för dina fina ord, värmer att höra! Kram 🙂

 • Svara
  josefine
  16 maj, 2012 at 20:02

  you go girl! du är så grymt inspirerande! 😀

 • Svara
  josefine
  16 maj, 2012 at 20:02

  you go girl! du är så grymt inspirerande! 😀

 • Svara
  J
  16 maj, 2012 at 21:17

  Argh.. blir galen på sådana kommentarer. Jag tycker det är så uppenbart att du inte är sjuk. Du hade inte kunnat bygga muskler om du ätit för lite osv. Håller med första kommentaren. Du är inte sjukligt smal utan sådär snyggt smal OCH du har muskler jag bara kan drömma om:) Kör på! Jag, som aldrig i mitt liv har gymmat, blir nästan sugen på att börja när jag ser hur snygg du är!

 • Svara
  J
  16 maj, 2012 at 21:17

  Argh.. blir galen på sådana kommentarer. Jag tycker det är så uppenbart att du inte är sjuk. Du hade inte kunnat bygga muskler om du ätit för lite osv. Håller med första kommentaren. Du är inte sjukligt smal utan sådär snyggt smal OCH du har muskler jag bara kan drömma om:) Kör på! Jag, som aldrig i mitt liv har gymmat, blir nästan sugen på att börja när jag ser hur snygg du är!

 • Svara
  amalia
  20 maj, 2012 at 16:01

  En sak om mens som måste kanske inte vet är att om man äter p-piller så är det inte ”riktig” mens man har. Då kan kroppen vara i ett så dåligt tillstånd att man egentligen inte skulle ha mens, men när man äter p-piller får man ändå den ”konstgjorda” blödningen som de ger.
  Jag menar inte att påstå att det är så för dig, bara att varandet eller ickevarandet av mens inte alltid är en så bra måttståck på hur väl kroppen mår.
  Vad man väger och hur mycket fettprocent man har är ju individuellt, på samma sett som längden. Men man brukar räkna 20% som minimum för kvinnor, generellt.

  • Svara
   roethlisberger
   20 maj, 2012 at 16:40

   klart det är så, p-piller fifflar ju med kroppens naturliga hormonbalans osv. Men nu tar jag inte p-piller eller något ”sådant” så huruvida min mens är ”riktig” eller ej är ju inte något jag behöver fundera på 🙂

 • Svara
  amalia
  20 maj, 2012 at 16:01

  En sak om mens som måste kanske inte vet är att om man äter p-piller så är det inte ”riktig” mens man har. Då kan kroppen vara i ett så dåligt tillstånd att man egentligen inte skulle ha mens, men när man äter p-piller får man ändå den ”konstgjorda” blödningen som de ger.
  Jag menar inte att påstå att det är så för dig, bara att varandet eller ickevarandet av mens inte alltid är en så bra måttståck på hur väl kroppen mår.
  Vad man väger och hur mycket fettprocent man har är ju individuellt, på samma sett som längden. Men man brukar räkna 20% som minimum för kvinnor, generellt.

  • Svara
   roethlisberger
   20 maj, 2012 at 16:40

   klart det är så, p-piller fifflar ju med kroppens naturliga hormonbalans osv. Men nu tar jag inte p-piller eller något ”sådant” så huruvida min mens är ”riktig” eller ej är ju inte något jag behöver fundera på 🙂

Lämna ett svar