Inspiration och pepp Tankar om ting Vardagsuppdatering

Dagens lärdom och löfte till mig själv

Idag lovade jag mig själv att sluta se erfarenheter som bra och dåliga. Ni vet att man ser tillbaka på saker och klassar dem antingen som en ”bra erfarenhet”, eller så var det något man minns sig ha ”dålig erfarenhet av”. Det gör att man känner misslyckande när det inte går bra. Det gör att man kanske drar sig för att testa nya saker. Det gör att man tvekar inför nya möjligheter och man fattar mer och mer beslut baserat på rädslor än drömmar.

Jag väljer istället att se alla erfarenheter som lärdomar. Och jag väljer att samla dem. Jag vill ha så många erfarenheter som möjligt i bagaget, lära mig så mycket jag bara kan och jag tror inte att man kan göra något utan att faktiskt lära sig något nytt – oavsett hur det man gjorde egentligen ”gick”. Så, idag valde jag att börja jaga erfarenheter och aldrig mer se resultaten som bra/dåliga.

Det är nästan lustigt hur väldigt mycket mer positivt livet känns när man inser att allting handlar om val. Det handlar om hur man väljer att hantera och reagera på saker och ting.

Du kanske gillar

3 Kommentarer

 • Svara
  Träningsglädje
  29 april, 2014 at 21:37

  sådär har jag också börjat tänka, att oavsett outcome – så har man lärt sig. och att lära sig är viktigt. att lära sig från ”sämre” saker kan faktiskt var det mest värdefulla av allt!

 • Svara
  Linde
  29 april, 2014 at 21:58

  väldigt klokt! då slipper man oroa sig så mycket över resultatet också, för hur det än går så kommer det något bra ur det – en lärdom.

 • Svara
  Jenny
  30 april, 2014 at 19:43

  Har också tänkt på det en del och börjat skriva upp misstag jag gör i jobbet så att jag kan lära mig av dem. Har dock fortfarande lite svårt för att bli kritiserad för misstag eftersom jag tar kritik så personligt. Och vissa dagar orkar jag verkligen inte med misstag, även om det innebär att jag vet bättre nästa gång. I alla fall inte när misstagen kommer en efter en.

Lämna ett svar