Recept Vardagsuppdatering

chokladbak x 2

Idag var jag förresten hos en vän och hade bak-kalas. Vi gjorde mina fina bollar, med cashewnötter, ingefära och citron – såååå gaaalet goda. Om ni smakat denna chokladen, så kan jag meddela att dessa bollar smakar precis likadant. Heaven. Sen ville jag testa ett annat recept också, modifierade black bean brownies direkt kopierat från min storfavorit Elbe. Absolut godkänt, fick den, men jag blev inte helt nöjd, utan kommer experimentera lite till själv innan jag bjussar på min versions recept av denna chokladkaka. Vill ni hitta originalreceptet så är det ju bara att kika in hos Elbe 🙂Det bästa med denna kaka är att man med gott samvete kan äta den när som, hade jag inte varit så förtjust i min kesokvarg med topping hade jag lätt kunnat ta en bit av denna kaka till frukost! Den innehåller bara nyttigheter och har superfina näringsvärden. Jag ska faktiskt packa ner en bit nu på en gång att ha som färdkost under resan till Stockholm… hihi, det är ju ändå… torsdag. Justja. Men som sagt – gott samvete med denna kaka 😀 packar nog ner två bitar på en gång, ska ju faktiskt vara uppe ett helt gäng timmar till, nykter dessutom. Energin ska ju komma nånstans ifrån 😉

Du kanske gillar

6 Kommentarer

 • Svara
  emma
  17 maj, 2012 at 20:50

  kan man få receptet på bollarna? 😀

  • Svara
   roethlisberger
   18 maj, 2012 at 14:56

   utgå från detta; http://roethlisberger.shapemeup.se/2012/05/11/godis-utan-socker-mjol-gradde/ men byt ut alla nötter till enbart cashewnötter, ha i vilka bär du vill (jag brukar köra hallon), riv i citronskal och ingefära efter smak – sådär! sen precis som receptet ovan annars, kakao, hackad choklad och riven kokos i, rulla i choklad och toppa med flingsalt 🙂 ska skriva ut recept nästa gång jag bakar och tar bilder 🙂 good baking and eating!

 • Svara
  emma
  17 maj, 2012 at 20:50

  kan man få receptet på bollarna? 😀

  • Svara
   roethlisberger
   18 maj, 2012 at 14:56

   utgå från detta; http://roethlisberger.shapemeup.se/2012/05/11/godis-utan-socker-mjol-gradde/ men byt ut alla nötter till enbart cashewnötter, ha i vilka bär du vill (jag brukar köra hallon), riv i citronskal och ingefära efter smak – sådär! sen precis som receptet ovan annars, kakao, hackad choklad och riven kokos i, rulla i choklad och toppa med flingsalt 🙂 ska skriva ut recept nästa gång jag bakar och tar bilder 🙂 good baking and eating!

 • Svara
  saralyck
  24 maj, 2012 at 20:33

  Vad är receptet på kakan? Ser ju farligt god ut 😀

 • Svara
  saralyck
  24 maj, 2012 at 20:33

  Vad är receptet på kakan? Ser ju farligt god ut 😀

Lämna ett svar