Träning

PEPP! Tre tips inför loppet

Mitt instagram-flöde har den senaste veckan innehållit en hel del uppdateringar från hurtiga och glada löpare som springer vårruset.

Om du, som jag, inte är en hejare på det här med ”lopp och sånt” och kanske inte vet riktigt vad vårruset är, så är det helt enkelt en serie lopp som hålls runt om i landet. Loppen är 5 km långa och arrangeras efter samma modell i alla de 17 städer man kan delta i under månaden; premiärloppet var i Malmö den 4 maj, och finalen är den 4 juni i Östersund.

Som sagt, jag kommer alltså inte själv springa vårruset – även om 5 km faktiskt känns som en rätt rimlig sträcka också för en icke-löpare som jag själv. Det fina med just vårruset är ju just att det inte nödvändigtvis måste handla om distansen, tiden eller resultatet. Utan man kan göra det till en rolig grej med kompisarna, eller varför inte se det som en in-springning av våren och sommaren?!

Därför (plus att jag kanske har någon lagd mer åt löpar-hållet som läser här?) tänkte jag ge mina tre bästa tips på uppladdning, eller kanske snarare PEPP, inför ett lopp. Vårrus eller ej, våren är här och pepp mår alla bra av!

Förbered en riktig kalas-måltid att fira med efter lyckat lopp

För jag kan ju inte göra en lista utan att få in lite ätbart? Förbered din favoriträtt, eller ännu hellre en hel buffé av favoriter, och bjud in dina bästaste människor för att fira målgång och genomfört lopp. Oavsett detaljer som tid och placering, är alla tillfällen att samla hjärtemänniskor över något gott att tugga på tillfällen värda att ta vara på, tycker jag!tips1

Var bekväm

För jo, sköna kläder och skor går före en fashionable outfit. Faktiskt. Chansa inte med nya skor, och ta inte linnet du måste dra ner stup i kvarten. Du vet de där tightsen som är så jäkla snygga – så länge en står någorlunda still, men sedan när en rör sig har en ful tendens att åka upp i grenen eller skära in i stjärten? Precis, skippa dem också. Man kan springa lopp likt vårruset av flera skäl, men inget av dem bör vara att se snygg ut. Mission nr.1 är trots allt att komma i mål glad, nöjd och utan större ”skador”, så för att undvika skavsår, irriterande tidsfördröjning pga åtdragning av klädesplagg, välj både kläder och skor du vet funkar.tips2

Se till att vara frisk

För det finns väl inget mer trist än att inte kunna delta alls?! När man lagt X antal timmar på att förbereda sig, både fysiskt och psykiskt, och kroppen inte vill sig när det väl är dags. Just förkylning är en av de vanligast förekommande infektionssjukdomarna och något vi alla drabbas av, men det går att förebygga förkylningar. Dels genom alla de där sakerna vi vet stärker immunförsvaret (så som antioxidanter, tillräckligt med vatten, bra fetter, vitaminer osv osv) men ja, det är trots allt saker som löpare/de-flesta-överlag med allra största sannolikhet redan både vet om och sköter. Man kan ju vakna med rinnsnuva, nästäppa eller halsont ändå. Man kan börja hosta, få ont i huvudet eller bli febrig ändå. Och gör man det, känner man av symptom likt de nyss nämnda, kan det vara en god idé att kika på ColdZyme

ColdZyme är en munspray som ska användas i förebyggande syfte för att motverka en förkylningsinfektion eller i ett tidigt stadium för att förkorta en förkylning. Det finns också ColdZyme OneCold, som är speciellt framtagen för att räcka till EN förkylning, eller för att förebygga vid ETT tillfälle då man inte vill bli förkyld. Till exempel ett lopp, alltså. Om jag nu hade varit ”en sådan där” som springer lopp (hehe) kan jag inte tänka mig något mer irriterande än att vakna med förkylningssymptom dagen innan, och riskera att vara riktigt sjuk nästa. Så därför är ColdZyme munspray mitt tredje tips!tips3

Inlägg i samarbete med Coldzyme – produkten som kan förhindra förkylning och som hittas på de flesta apotek.

Update & förtydligande: trots samarbete är det här mitt inlägg och mina tips. Tipsar jag om en produkt -i något inlägg någon gång- är det för mig givetvis alltid alltid en förutsättning att jag gillar den och anser tipset relevant för er. Ibland får jag produkten hem i pressutskick, ibland köper jag själv, och ibland kombineras mitt gillande med ett förslag hur det kan komma med i ett sammanhang – som i detta inlägg. Oavsett vad jag skriver, tipsar om eller visar bilder på, så är det ett aktivt val från min sida och något jag uppriktigt tror kan vara relevant info/tips för någon som läser min blogg.

Du kanske gillar

12 Kommentarer

 • Svara
  Elsa
  10 maj, 2015 at 16:52

  På tal om idrottsevenemang…

  Skulle inte du tävla i AF? 🙂 Eller är dom planerna ändrade? Är lite nyfiken på den satsningen, tycker det lät väldigt roligt!

 • Svara
  Elsa
  10 maj, 2015 at 16:52

  På tal om idrottsevenemang…

  Skulle inte du tävla i AF? 🙂 Eller är dom planerna ändrade? Är lite nyfiken på den satsningen, tycker det lät väldigt roligt!

 • Svara
  Karolin
  11 maj, 2015 at 11:54

  Men Fanny, det här va lite väl lågt kan jag tycka. Reklam för all del, men när du skriver inlägg där du börjar med att ta avstånd från vad som kommer senare kan jag tycka att du kanske gör bäst i att inte skriva något alls. Det här är ju uppenbarligen en kampanj från ColdZyme inför vårruset, inte du som tipsar om någonting. Att du trycker in lite personliga grejer gör det hela bara med tydligt hur felplacerad reklamen sedan är. Problemet som kan uppstå när man gör sådan här reklam som du bara verkar göra för pengarna, är att folk tillslut kommer sluta lita på dina åsikter eftersom man antar att du bara är köpt. Behåll din integritet istället.

  • Svara
   roethlisberger
   11 maj, 2015 at 12:07

   Hej Karolin! Ja precis som jag skrivit ut är inlägget i samarbete med coldzyme. Förstår att det kan vara svårt att veta/förstå/skilja på saker ibland såhär över cyberspace, så jag ska förklara precis hur det går till;
   1) Coldzyme ville synas här (sådana förfrågningar får jag nästan dagligen)
   2) Jag bad om och fick info om produkten. Såklart. Annars kan jag inte säga varken bu eller bä.
   3) jag tyckte att det var en bra grej!
   4) För att inte skriva ett inlägg om bara en pryl (återigen; inte för att jag inte kan stå för det -det gör jag alltid här- utan för att det kanske blir lite trist?) satte jag det i ett relevant sammanhang där jag ger tre genuina tips jag till 110% kan stå för.
   5) Det är inte mening att det ska vara otydligt att Coldzyme ville synas här. Det är helt okej, faktiskt väldigt relevant tycker jag, att det ÄR just tydligt.
   Fakta kvarstår att varken jag eller de få samarbetspartners jag har vill att jag ljuger eller hittar på ett ”gillande”. Fakta är också, att jag alltså säger nej till exakt 100% av de förfrågningar jag får som inte passar mig eller som jag inte känner mig bekväm med att skriva.
   Ha en fortsatt fin måndag!

 • Svara
  Karolin
  11 maj, 2015 at 11:54

  Men Fanny, det här va lite väl lågt kan jag tycka. Reklam för all del, men när du skriver inlägg där du börjar med att ta avstånd från vad som kommer senare kan jag tycka att du kanske gör bäst i att inte skriva något alls. Det här är ju uppenbarligen en kampanj från ColdZyme inför vårruset, inte du som tipsar om någonting. Att du trycker in lite personliga grejer gör det hela bara med tydligt hur felplacerad reklamen sedan är. Problemet som kan uppstå när man gör sådan här reklam som du bara verkar göra för pengarna, är att folk tillslut kommer sluta lita på dina åsikter eftersom man antar att du bara är köpt. Behåll din integritet istället.

  • Svara
   roethlisberger
   11 maj, 2015 at 12:07

   Hej Karolin! Ja precis som jag skrivit ut är inlägget i samarbete med coldzyme. Förstår att det kan vara svårt att veta/förstå/skilja på saker ibland såhär över cyberspace, så jag ska förklara precis hur det går till;
   1) Coldzyme ville synas här (sådana förfrågningar får jag nästan dagligen)
   2) Jag bad om och fick info om produkten. Såklart. Annars kan jag inte säga varken bu eller bä.
   3) jag tyckte att det var en bra grej!
   4) För att inte skriva ett inlägg om bara en pryl (återigen; inte för att jag inte kan stå för det -det gör jag alltid här- utan för att det kanske blir lite trist?) satte jag det i ett relevant sammanhang där jag ger tre genuina tips jag till 110% kan stå för.
   5) Det är inte mening att det ska vara otydligt att Coldzyme ville synas här. Det är helt okej, faktiskt väldigt relevant tycker jag, att det ÄR just tydligt.
   Fakta kvarstår att varken jag eller de få samarbetspartners jag har vill att jag ljuger eller hittar på ett ”gillande”. Fakta är också, att jag alltså säger nej till exakt 100% av de förfrågningar jag får som inte passar mig eller som jag inte känner mig bekväm med att skriva.
   Ha en fortsatt fin måndag!

 • Svara
  Hanna
  11 maj, 2015 at 15:44

  Jag forstod att det var reklam men… jag ogillar verkligen sanahar reklam inlagg. Jag forstar tt du vill tjana pengar pa bloggandet men detta ar val typ drygaste sortens erklam att lasa nar man tror att det ar ett vanligt inlagg och sa ar det anvand denna produkten! istallet…

 • Svara
  Hanna
  11 maj, 2015 at 15:44

  Jag forstod att det var reklam men… jag ogillar verkligen sanahar reklam inlagg. Jag forstar tt du vill tjana pengar pa bloggandet men detta ar val typ drygaste sortens erklam att lasa nar man tror att det ar ett vanligt inlagg och sa ar det anvand denna produkten! istallet…

 • Svara
  Uppochhoppa
  12 maj, 2015 at 14:35

  Jag använder Coldzyme och är så himla glad att jag hittade den! Förylningar är verkligen det drygaste, ni som inte har lust att vara förkylda borde testa!

 • Svara
  Uppochhoppa
  12 maj, 2015 at 14:35

  Jag använder Coldzyme och är så himla glad att jag hittade den! Förylningar är verkligen det drygaste, ni som inte har lust att vara förkylda borde testa!

 • Svara
  Emma
  13 maj, 2015 at 07:53

  Jag använder också coldzyme och är också sjukt glad att jag hittade det! Bästa grejer för att hålla sig frisk ju 🙂

 • Svara
  Emma
  13 maj, 2015 at 07:53

  Jag använder också coldzyme och är också sjukt glad att jag hittade det! Bästa grejer för att hålla sig frisk ju 🙂

Lämna ett svar