DRYCKER & SMOOTHIES Recept Vardagsuppdatering

morotskaks-smoothie

Jag har läst om denna smoothie på ett antal hälsobloggar nu och tänkt att smaken av en kladdig, smakrik och söt morotskaka i en smoothie, ja det bara måste ju bli fantastiskt! Det är en av mina absolut favoritkakor (tips! I halloweentider byter jag ut hälften eller rent utav alla morötter till pumpakött – kalasgott!) alltimes.

Resultatet? Ja, hur himla gott och fint och bra som helst! Snabbt var det också, vilket som ni kanske förstått vid det här laget är lite utav ett kriterium för mig när det gäller mat och bak.. jag mixade ihop denna smoothie på några minuter efter dagens gympass och det var perfekt återhämtning 🙂

Jag har som sagt sett olika recept på morotskaks-smoothie lite varstans, men idag följde jag detta recept till punkt och pricka – vilket var en bra idé och jag lär inte ändra något nästa gång.

 

För ett glas behövs:

 • 1 banan, skuren i slantar och fryst
 • 1 kokt morot (shoppa upp i slantar och koka någon minuter, går jättesnabbt!)
 • 1,25 dl mjölk
 • 1 tsk kanel
 • lite malen muskotnöt
 • lite malen ingefära
 • 1/2 tsk vaniljpulver
Mixa alltihop i en mixer, häll upp och njut!

Du kanske gillar

14 Kommentarer

 • Svara
  Hanna
  20 maj, 2012 at 16:44

  Precis hittat hit, oct sträckläst. Tack för en enormt fin och inspirerande blogg. Du, dina bilder och ditt språk är fantastiskt. Dock vill jag bara poängtera en mycket viktig sak; du är makalöst vacker även på dina ”före-bilder”. Kram!

  • Svara
   roethlisberger
   20 maj, 2012 at 18:58

   Först och främst; vad roligt att du hittat hit och gillar ditt fynd! 😉 tacktacktack för dina fina ord och komplimanger, roligt att kunna inspirera med både bilder och skrift!

 • Svara
  Hanna
  20 maj, 2012 at 16:44

  Precis hittat hit, oct sträckläst. Tack för en enormt fin och inspirerande blogg. Du, dina bilder och ditt språk är fantastiskt. Dock vill jag bara poängtera en mycket viktig sak; du är makalöst vacker även på dina ”före-bilder”. Kram!

  • Svara
   roethlisberger
   20 maj, 2012 at 18:58

   Först och främst; vad roligt att du hittat hit och gillar ditt fynd! 😉 tacktacktack för dina fina ord och komplimanger, roligt att kunna inspirera med både bilder och skrift!

 • Svara
  karin
  20 maj, 2012 at 18:43

  tycker att jag har hängt med ett tag nu och borde säkerligen veta det här (men har väl aldrig reflekterat kring det förut):
  när du äter ’vaniljkesokvarg’, vilket, om jag har förstått saken rätt, är vad du äter till typ frukost/kvällsmål – innebär det då att du blandar keso, vaniljpulver (för jag har en fet känsla av att du inte gladeligen stoppar i dig vaniljsocker, men rätta mig om jag har fel) och kesella?
  för jag har kommit på att vaniljkesokvarg låter så himla spännande (tror du har sagt att du äter kvarg med kanel också), och gjorde en snabb googling vilket resulterade i FLER frågor än tidigare (här kommer frågorna):
  1. är det kesella som är kvarg? (har förstått det som att kesella är arlas märke på kvarg, typ) och om det är det – vad är det för kesella du äter? (och om det inte är det vill jag ju förstås veta vad kvarg är, haha)
  2. har jag uppfattat det rätt med vaniljpulvret och keson?
  3. och när du äter det med kanel – kör du kvarg med bara kanel?
  ja. det var nog alla mina märkliga frågor om kvargens mysterier!

  • Svara
   roethlisberger
   20 maj, 2012 at 18:57

   Hej! Du har helt rätt, om allting 🙂
   – kesella är arlas märke på kvarg, och jag äter oftast Ica lätt kvarg då det är billigast och har bra näringsvärden. Finns inte det, eller jag är på typ coop och inte ica, köper jag Arlas lätt kesella.
   – vaniljekesokvarg har jag ju fått lite dille på just nu och äter mest hela tiden! Det är, precis som du gissat, en blandning på keso, kvarg och vaniljpulver (inte vaniljsocker) GOTT!
   – jag äter typ aldrig kvarg m kanel nu för tiden, mest för att jag hittat så mycket nytt och roligt att prova! 🙂
   Så, du hade helt rätt om alltihop 🙂 bara att fråga på om det är något mer du undrar över, så ska jag svara om jag kan 😉

 • Svara
  karin
  20 maj, 2012 at 18:43

  tycker att jag har hängt med ett tag nu och borde säkerligen veta det här (men har väl aldrig reflekterat kring det förut):
  när du äter ’vaniljkesokvarg’, vilket, om jag har förstått saken rätt, är vad du äter till typ frukost/kvällsmål – innebär det då att du blandar keso, vaniljpulver (för jag har en fet känsla av att du inte gladeligen stoppar i dig vaniljsocker, men rätta mig om jag har fel) och kesella?
  för jag har kommit på att vaniljkesokvarg låter så himla spännande (tror du har sagt att du äter kvarg med kanel också), och gjorde en snabb googling vilket resulterade i FLER frågor än tidigare (här kommer frågorna):
  1. är det kesella som är kvarg? (har förstått det som att kesella är arlas märke på kvarg, typ) och om det är det – vad är det för kesella du äter? (och om det inte är det vill jag ju förstås veta vad kvarg är, haha)
  2. har jag uppfattat det rätt med vaniljpulvret och keson?
  3. och när du äter det med kanel – kör du kvarg med bara kanel?
  ja. det var nog alla mina märkliga frågor om kvargens mysterier!

  • Svara
   roethlisberger
   20 maj, 2012 at 18:57

   Hej! Du har helt rätt, om allting 🙂
   – kesella är arlas märke på kvarg, och jag äter oftast Ica lätt kvarg då det är billigast och har bra näringsvärden. Finns inte det, eller jag är på typ coop och inte ica, köper jag Arlas lätt kesella.
   – vaniljekesokvarg har jag ju fått lite dille på just nu och äter mest hela tiden! Det är, precis som du gissat, en blandning på keso, kvarg och vaniljpulver (inte vaniljsocker) GOTT!
   – jag äter typ aldrig kvarg m kanel nu för tiden, mest för att jag hittat så mycket nytt och roligt att prova! 🙂
   Så, du hade helt rätt om alltihop 🙂 bara att fråga på om det är något mer du undrar över, så ska jag svara om jag kan 😉

 • Svara
  felicia
  21 maj, 2012 at 20:02

  amen jösses.. bara namnet du skrivit på den får ju en att börja dreggla 😛

  • Svara
   roethlisberger
   21 maj, 2012 at 22:00

   haha bara å testa! supergott 🙂

 • Svara
  felicia
  21 maj, 2012 at 20:02

  amen jösses.. bara namnet du skrivit på den får ju en att börja dreggla 😛

  • Svara
   roethlisberger
   21 maj, 2012 at 22:00

   haha bara å testa! supergott 🙂

 • Svara
  elaine
  22 maj, 2012 at 19:25

  Ser spännande ut ; )

 • Svara
  elaine
  22 maj, 2012 at 19:25

  Ser spännande ut ; )

Lämna ett svar