Inspiration och pepp Kost Okategorierat Tankar om ting Vardagsuppdatering

man ska inte bara låta gäster dricka ur finglasen

Det kan inte sägas för ofta – vardagslyx är viktigt! Tur är det väl att jag har bloggen här som ska förses med bilder och recept, annars hade jag nog inte orkat ”göra så fint” så ofta som jag ändå gör nu 😉 men det är roligare att äta vacker mat, på vackra tallrikar och dricka ur ett lite finare glas (även om det bara är vatten i det).

Men, det ska helst inte ta längre tid att laga. Det ska gå snabbt snabbt! I alla fall när man kommer hem vrålhungrig efter ett jobbigt gympass 😉 idag var en sådan dag, så jag stekte snabbt upp en bit lax (helt naturellt, inga kryddor, bara kokosfett som den stektes i), gjorde blomkålsmos med rå rödlök och massa curry, till detta en tomatsås på krossade tomater, rödlök, vitlök, lite balsamvinäger, vitpeppar, gul currypasta och färsk basilika. Hur gott som helst och snabbfixat! Gjorde lite extra så jag har till matlådor kommande veckan 🙂 gäller att ligga steget före vetni!

Och glöm nu för allt i världen inte att duka fint till frukosten imorgon… söndag och vi har gott om tid.. så gör det där lilla extra, använd finservetterna och drick ur stora glas med rosa sugrör (det gjorde jag imorse! Eller ja sugröret var grönt och glaset litet – but still!). Min vän sa en gång att hon drack mjölk ur vinglas om morgnarna. När jag frågade varför svarade hon ”varför skulle jag bara låta mina gäster använda mina finglas, och inte dricka ur dem själv?!” – det tycker jag var väldigt vettigt resonerat! Så seså, använd nu dina finglas och njut – för det är du värd.

Du kanske gillar

Inga kommentarer

    Lämna ett svar