Denna söndag bakade jag ett gäng morotsmuffins. Har inte smakat dem ännu men det luktar i alla fall ljuuuuvligt i hela huset 😉
För 8 muffins:
- 2 äggvitor
- 1 dl mald mandel
- 1 dl sojamjöl
- 2 dl rivna morötter
- drygt 100 g kesella
- 1 tsk bakpulver
- kanel, kardemumma, ingefära, vaniljpulver
- lite sötning
Vispa äggvitorna, vänd ner kesella, mjöl, mandel, morötter och bakpulver. Krydda efter smak och rör ihop. Klicka ut i muffinsformar och grädda i 175 grader i ca 20-25 minuter.
14 Kommentarer
fitnessftw
17 juni, 2012 at 22:24Åh mer sånt här, kommer provas inom kort! Har du förresten provat prottekladdkakan? Min lycka är jord sen jag insåg att det blir precis som vanlig kladdkaka om man blandar choklad-prottepulver, kakao och vatten och kör in i micron. Har ätit varje kväll i en vecka nu! 🙂
roethlisberger
17 juni, 2012 at 23:06åh jag har haft lite brist på proteinpulver, ska köpa så fort jag har pengar 🙂 och då absolut prova detta! Mums 😀 prova gärna mina olika ”krämer”, har lagt ut recept på både hallon/lime-kräm (fantastisk!!) och choklad/banan/jordnöts-kräm (också sjukt god, givetvis..) , tror du skulle gilla dem!
fitnessftw
18 juni, 2012 at 20:23Då MÅSTE du faktiskt ta mitt tips, hur ocoolt det än låter, och köpa Perellis (ja, Charlotte alltså) prottepulver. Har provat alla som finns på marknaden men helt ärligt, det smakar inte jättebra. Men Perellis jordgubb och choklad smakar ljuvligt, precis som milkshake om man blandar med mjölk/sojamjölk. Kanske därför kladdkakan blir så bra, provade även med mitt Star Nutrition mint-choklad men konsistensen och smaken blev inte alls lika ”verklig”. Tips tips!
Krämerna låter fantastiska, längtar efter att prova!
fitnessftw
17 juni, 2012 at 22:24Åh mer sånt här, kommer provas inom kort! Har du förresten provat prottekladdkakan? Min lycka är jord sen jag insåg att det blir precis som vanlig kladdkaka om man blandar choklad-prottepulver, kakao och vatten och kör in i micron. Har ätit varje kväll i en vecka nu! 🙂
roethlisberger
17 juni, 2012 at 23:06åh jag har haft lite brist på proteinpulver, ska köpa så fort jag har pengar 🙂 och då absolut prova detta! Mums 😀 prova gärna mina olika ”krämer”, har lagt ut recept på både hallon/lime-kräm (fantastisk!!) och choklad/banan/jordnöts-kräm (också sjukt god, givetvis..) , tror du skulle gilla dem!
fitnessftw
18 juni, 2012 at 20:23Då MÅSTE du faktiskt ta mitt tips, hur ocoolt det än låter, och köpa Perellis (ja, Charlotte alltså) prottepulver. Har provat alla som finns på marknaden men helt ärligt, det smakar inte jättebra. Men Perellis jordgubb och choklad smakar ljuvligt, precis som milkshake om man blandar med mjölk/sojamjölk. Kanske därför kladdkakan blir så bra, provade även med mitt Star Nutrition mint-choklad men konsistensen och smaken blev inte alls lika ”verklig”. Tips tips!
Krämerna låter fantastiska, längtar efter att prova!
Victoria
18 juni, 2012 at 11:57åh, ska testas! men tror du det spelar någon större roll vilken fetthalt man har på kesellan, vilken hade du? 🙂
roethlisberger
18 juni, 2012 at 13:09jag brukar alltid ha lätt hemma, men nu hade min mor köpte fel så dessa gjorde jag på vanlig 10%ig 🙂 brukar föredra lätt i bakning annars, fast vet ärligt talat inte riktigt vad skillnaden ev blir.. Hade jag använt lätt hade jag haft ett helt ägg+en vita, nu körde jag alltså enbart vitor 🙂
Victoria
20 juni, 2012 at 11:35ok, thanks 🙂 ingen aning om det blir någpn större skillnad jag heller, men ska testa att göra så som du skrev – antingen med lätt & då ett helt ägg + en vita, eller bara votor & 10% kesella ^^ vi brukar dock oftast också ha lättvarianten hemma när det gäller just kvarg 🙂
roethlisberger
20 juni, 2012 at 18:40bra, gör det och återkom till mig med ev skillnader 😉 ja precis, samma här, inte pga fetthalten egentligen utan de övriga värdena – jag tycker lätt den lättas protte- och kolis-värden är att föredra framför 10:ans 🙂
Victoria
18 juni, 2012 at 11:57åh, ska testas! men tror du det spelar någon större roll vilken fetthalt man har på kesellan, vilken hade du? 🙂
roethlisberger
18 juni, 2012 at 13:09jag brukar alltid ha lätt hemma, men nu hade min mor köpte fel så dessa gjorde jag på vanlig 10%ig 🙂 brukar föredra lätt i bakning annars, fast vet ärligt talat inte riktigt vad skillnaden ev blir.. Hade jag använt lätt hade jag haft ett helt ägg+en vita, nu körde jag alltså enbart vitor 🙂
Victoria
20 juni, 2012 at 11:35ok, thanks 🙂 ingen aning om det blir någpn större skillnad jag heller, men ska testa att göra så som du skrev – antingen med lätt & då ett helt ägg + en vita, eller bara votor & 10% kesella ^^ vi brukar dock oftast också ha lättvarianten hemma när det gäller just kvarg 🙂
roethlisberger
20 juni, 2012 at 18:40bra, gör det och återkom till mig med ev skillnader 😉 ja precis, samma här, inte pga fetthalten egentligen utan de övriga värdena – jag tycker lätt den lättas protte- och kolis-värden är att föredra framför 10:ans 🙂