Kost LUNCH & MIDDAG Lunch/Middag Recept

Quinoa Tabbouleh

Härom dagen åts det vegetarisk middag här hemma. Vet inte vad som flög i mig när jag serverade två karla-karlar vegetariska sojabullar, morotssallad och quinoa tabbouleh… men maten åts upp och framför allt tabboulehn var en succé! Passar fint till allt, grillat på sommaren (passa på innan snön faller, nu går det undan!) snabba köttbullar eller varför inte steka lite halloumi och lägga på toppen för en god, vegetarisk sallad? Smakar lika bra varm som ljummen eller som vi åt den : kall.

 • 2 dl quinoa
 • 1/2 dl olivolja
 • 2 vitlöksklyftor
 • 2 msk citronsaft
 • 1 rödlök
 • 2 tomater
 • 1/2 gurka
 • 1/2 purjolök
 • persilja

Koka quinoan enligt anvisningarna på förpackningen, smula gärna ner en buljongtärning i kokvattnet för extra smak. Skär tomat och gurka i småbitar, finhacka rödlöken och skär upp purjolöken. Häll av quinoan och blanda med olivolja, vitlök och citronsaft. Ner med grönsakerna och strö över persilja efter smak. Lite salt är också fint. Färdigt!quinoatabb

Du kanske gillar

Inga kommentarer

  Lämna ett svar