Inspiration och pepp Kost Vardagsuppdatering

fina vardags-tipset!

Jag gillar kokosmjölk, tycker det är himla gott i allt från kryddiga asiatiska grytor till diverse bakverk. Det brukar dock bli att jag inte använder mig allt för mycket av denna söta, krämiga mjölk, då jag aldrig vet hur jag ska använda hela burken. Jag vill ju inte ha en soppa på enbart kokosmjölk, och inget bakverk (som jag känner till, i alla fall) innehåller flera dl kokosmjölk direkt.. MEN, en bra trick om man använt sig av halva burken och inte riktigt vet vad man ska göra av resten det är att spara den.. hur? Frysen. Bara häll upp i en vanlig isbits-grej (vad heter det??) och släng ner någon bit i frukostsmoothien då och då, eller ha i iskaffet för en lite exotisk touch.. mumsi!Det är också en himla bra grej att ha i shakern, om man ska iväg på ett pass och vill ha en riktigt kall protteshake efter, men föredrar att blanda med mjölk och inte vatten.. då kan man ha sin vanliga mjölk i shakern, med några kokosmjölks-isbitar för att hålla kylan. Efter passet lär de ha smält och mjölken fortfarande vara kall – perfekt att då ha i prottepulver (om man använder sig av sådant) och njuta av en kall, krämig och god shake!Eller som sagt, vilken frukost blir inte finare med en härlig smoothie till…?

Du kanske gillar

8 Kommentarer

 • Svara
  Victoria
  19 juni, 2012 at 18:11

  smart, tack för tipset! 😉

  • Svara
   roethlisberger
   19 juni, 2012 at 20:20

   hehe visst 😉 supersmidigt! Idag köpte jag världens bästa lilla grej, ska invigas till frukost imorgon 😀 åh vad köksprylar, tillbehör och godsaker kan göra mycket, hehe.

 • Svara
  Victoria
  19 juni, 2012 at 18:11

  smart, tack för tipset! 😉

  • Svara
   roethlisberger
   19 juni, 2012 at 20:20

   hehe visst 😉 supersmidigt! Idag köpte jag världens bästa lilla grej, ska invigas till frukost imorgon 😀 åh vad köksprylar, tillbehör och godsaker kan göra mycket, hehe.

 • Svara
  caam
  20 juni, 2012 at 09:11

  ÅHH va smart! Jag brukar vispa upp det hårda som blir överst i kokosmjölksburkar … Och vattnet som blir över har jag haft i smoothie, men den blir ju snabbt dålig så jag har fått slänga hälften … Asbra tips! 😀

  • Svara
   roethlisberger
   20 juni, 2012 at 18:42

   åh, DET DÄR tyckte jag lät spännande?! hur då vispa upp? till någon slags skum? nu fick jag recept idéer… 😉 precis, man hinner ofta inte laga mat på en hel burk innan den blir dålig tyvärr 🙁

 • Svara
  caam
  20 juni, 2012 at 09:11

  ÅHH va smart! Jag brukar vispa upp det hårda som blir överst i kokosmjölksburkar … Och vattnet som blir över har jag haft i smoothie, men den blir ju snabbt dålig så jag har fått slänga hälften … Asbra tips! 😀

  • Svara
   roethlisberger
   20 juni, 2012 at 18:42

   åh, DET DÄR tyckte jag lät spännande?! hur då vispa upp? till någon slags skum? nu fick jag recept idéer… 😉 precis, man hinner ofta inte laga mat på en hel burk innan den blir dålig tyvärr 🙁

Lämna ett svar