Kost Morgonstund PROTEINBAK Recept Vardagsuppdatering

fluffy-puffy-pancake-breakie

Idag vaknade jag med huvudvärk och kliande ögon, trots att jag igårkväll väldigt bestämt beordrade min kropp att bli frisk över natten… 😉 så den inplanerade morgon-pw:n fick ställas in, och istället gjorde jag en finfrukost för att boosta humöret. Det blev (återigen med inspiration från duktiga Sanna) ett gäng protein-pannkakor med chokladsmak, och till dem lite hallonfluff och jordnötssås. Choklad, söt och salt – oslagbar kombo!

För att få till härligt fluffiga pannkakor (á la american) är det blomkålspuré och chiafrön i smeten, men de smakar givetvis inte blomkål. Jag stod och velade mellan pumpapuré och blomkålspuré i flera minuter, men eftersom det som sagt inte smakar och det i kylen låg ett helt blomkålshuvud fick det bli sistnämnda. Har du inte blomkål hemma, går det alldeles utmärkt att köra på något annat istället, faktum är att det går att göra puré av nästan vad som helst!

1 portion (3 st mindre) pannkakor:
2/3 skopa (ca 20g) proteinpulver (whey) med chokladsmak
1,5 msk kokosmjöl
1/2 tsk bakpulver
1 tsk kakao
1,5 msk socker eller sötning som mäter lika
2 äggvitor
2 msk blomkålspuré
1 msk chiafrön + 3 msk vatten

Lägg chiafröna i vattnet och låt svälla medan du mixar de övriga ingredienserna med stavmixer. När chiafröna har ”svällt upp” nästan allt vatten rör du ned dem med sked (mixa alltså inte). Hetta upp en stekpanna med lite fett (förslagsvis kokosfett) och klicka ut tre pannkakor, man kan behöva bre ut dem lite. Låt få fin yta, vänd, och sänk eventuellt värmen någon minut så de inte bränns vid. Servera sedan med proteinfluff, keso, grädde… eller vad som nu faller dig i smaken!

Du kanske gillar

8 Kommentarer

 • Svara
  Rebecca
  20 december, 2012 at 14:12

  Hej! Jag såg ditt inlägg med fototips på din förra blogg. Det var verkligen bra tips men jag undrar hur du får så klara färger?? Speciellt i just det inlägget var bilderna väldigt färgstarka och fina 🙂

  • Svara
   roethlisberger
   20 december, 2012 at 15:02

   jag fotar manuellt, dvs jag ställer in vitbalans och skärpedjup manuellt. om jag inte tycker att bilden visar vad som fanns i verkligheten (maten, bakverket etc) så jobbar jag ibland mer med bilder i ps. men jag jobbar främst med ljuset på plats, och ställer in kameran efter förutsättningarna.

 • Svara
  Rebecca
  20 december, 2012 at 14:12

  Hej! Jag såg ditt inlägg med fototips på din förra blogg. Det var verkligen bra tips men jag undrar hur du får så klara färger?? Speciellt i just det inlägget var bilderna väldigt färgstarka och fina 🙂

  • Svara
   roethlisberger
   20 december, 2012 at 15:02

   jag fotar manuellt, dvs jag ställer in vitbalans och skärpedjup manuellt. om jag inte tycker att bilden visar vad som fanns i verkligheten (maten, bakverket etc) så jobbar jag ibland mer med bilder i ps. men jag jobbar främst med ljuset på plats, och ställer in kameran efter förutsättningarna.

 • Svara
  Maria
  23 december, 2012 at 00:01

  Låter smaskens! Hur gör du ditt proteinfluff? 🙂

  • Svara
   roethlisberger
   23 december, 2012 at 09:34

   pulver och lite vatten i en skål, rör så jag får en tjock kräm. in i kylen 10 min minst, sedan vispar jag det med hallon som jag ”smular” ner 🙂 eller kör jag m blåbär, kiwi, banan eller någon annan frukt så mixar jag ner det m stavmixer innan jag vispar

 • Svara
  Maria
  23 december, 2012 at 00:01

  Låter smaskens! Hur gör du ditt proteinfluff? 🙂

  • Svara
   roethlisberger
   23 december, 2012 at 09:34

   pulver och lite vatten i en skål, rör så jag får en tjock kräm. in i kylen 10 min minst, sedan vispar jag det med hallon som jag ”smular” ner 🙂 eller kör jag m blåbär, kiwi, banan eller någon annan frukt så mixar jag ner det m stavmixer innan jag vispar

Lämna ett svar