Kost Vardagsuppdatering

mat- och bakplaner framöver

Jag har varit dålig på det där med recept senaste tiden, jag vet. Men tro inte att jag lagat och bakat massa gott och bara inte visat, för så är inte fallet. Jag har mest stressat, sprungit runt, tränat, jobbat, pendlat… inte gjort något vidare roligt i köket alls, faktiskt. Men i huvudet har jag planerat både det ena och andra fina, kan jag meddela! Här är lite utav av vad jag tänkte göra så fort tid och möjlighet ges;

 • chokladkaka med glasyr – har hittat världens mest fantastiska blogg med enbart veganska hälsorecept. Alltså ni anar inte hur mycket jag suttit och suktat, dregglat och åh:at framför denna tjejs recept och bilder senaste dagarna… tror det kommer bli succé !!
 • chokladbollsgröt (ja, jag är flitig när det kommer till att hitta på sätt att klämma in choklad i kosten redan till frukost 😉 )
 • björnbär- och limegröt (tänkte göra det redan idag, men vi hade visst inga ägg hemma. Har nog aldrig hänt förr, så självklart skulle det hända idag…)
 • lasagne med massa goda grejor i (har helt ärligt mest bara inte bestämt mig exakt vad den ska innehålla. Men ledord ”gott” känns ju lovande. Förslag??)
 • kladdkaka – variant utan socker och smör (klart det går!)
 • ostkaka
 • laxpaket i ugn med smarriga, somriga och fräscha tillbehör
 • omelett med rödbetor, chèvre, honung och pinjenötter
Om ni har något ni sådär spontant kommer på att ni gärna får recept-tips om, hojta till! Ni kanske har någon udda ingrediens hemma som ni inte vet hur ni ska tillaga eller göra något skoj av, säg till och ge mig lite att jobba med, jag älskar att göra nya grejer! 😀 främst maträtter är jag ju (uppenbarligen) dålig på att variera, så ge mig lite inspiration!

Du kanske gillar

6 Kommentarer

 • Svara
  Emma
  21 juni, 2012 at 09:33

  Hej! Jag har inget tips, men tänkte istället fråga hur man gör ugnsbakad gröt?

  • Svara
   roethlisberger
   21 juni, 2012 at 10:52

   Gjorde den imorse, blev mycket god, skriver recept så fort jag sitter vid min dator igen! 🙂

 • Svara
  Emma
  21 juni, 2012 at 09:33

  Hej! Jag har inget tips, men tänkte istället fråga hur man gör ugnsbakad gröt?

  • Svara
   roethlisberger
   21 juni, 2012 at 10:52

   Gjorde den imorse, blev mycket god, skriver recept så fort jag sitter vid min dator igen! 🙂

 • Svara
  Linda
  23 juni, 2012 at 18:37

  Såg att du hade gjort ugnsbakad gröt, jag älskar stekt gröt så måste verkligen prova din variant med 🙂

  Här är ett tips på en mycket god lasagne du kan prova:
  http://kanelapple.blogg.se/2012/february/laxlasagne-med-fetaost.html#comment

 • Svara
  Linda
  23 juni, 2012 at 18:37

  Såg att du hade gjort ugnsbakad gröt, jag älskar stekt gröt så måste verkligen prova din variant med 🙂

  Här är ett tips på en mycket god lasagne du kan prova:
  http://kanelapple.blogg.se/2012/february/laxlasagne-med-fetaost.html#comment

Lämna ett svar