Efterrätt och gotte Kost Mellis & Kvällis Recept SMÅKAKOR & KONDISBITAR Vardagsuppdatering

Småkakor med pistage

Den här påsken har jag hittills spenderat, och lär med all sannolikhet fortsätta att spendera, i soffan. Med näsdukar och en himla massa vätska (påskmust). Sjuk. Det finns få saker jag tycker är så jobbigt som att var förkyld, jag klagar så mycket och ofta att till och med jag själv tröttnar på att lyssna.. Men ja. What to do – bara att vänta ut. Äta gott och se på film. Tur att jag, när jag ändå stod i köket och bakade häromdagen, passade på att göra flera olika godsaker, så jag har mycket att mumsa på nu 🙂

Bland annat gjorde jag mer med mitt fina pistagesmör. Smakkompisen citron fick fortsätta vara med i leken och jag gjorde helt enkelt så att jag piffade upp mina gamla favorit PB-cookies. De är så himla fina för de är krispiga utanpå och tar man ut dem ur ugnen i tid blir de som lite sega i mitten… kokossocker tillför härlig kolakaramell-smak som bara är mums! Och liksom – pistagekakor. Hur gott låter inte det?! Precis. Jättegott. Och det var de!pistagekakkor1

ca 10 kakor:

 • 1 dl pistagesmör
 • 3/4 bikarbonat
 • 3 msk kokosmjöl
 • 1/2 tsk vaniljpulver
 • 4 msk (vitt) socker/sötning
 • 2 msk kokossocker
 • 2 msk äppelmos
 • ca 1 msk citronsaft

Blanda ihop torra, tillsätta pistagesmör, äppelmos och smaka av med citronsaft. Knåda ihop till en fast deg, rulla bollar och lägg ut på en bakplåtspappersklädd plåt. Platta till så du får kakor i önskad storlek, grädda sedan i 8 minuter på 175 grader.pistagekakkor3
Jamen-kolla-krispytan-liksom…!pistagekakkor2

Du kanske gillar

2 Kommentarer

 • Svara
  ol
  19 april, 2014 at 16:13

  Själv gillar jag orginala chokladbollar

 • Svara
  Jennie
  19 april, 2014 at 17:42

  Svar:

  Jag veeet!! =) =)
  Låter supergott och fräsch! Perdekt till sommarn och ÄNTLIGEN nya smaker at variera sig med! =)

  Jag vet, såg hennes svar, men hon skrev inye om det var på willys i Sthlm väl??! Hittade inte på Willys i häggvik iaf.. 🙁 säg till mig om du hittar, ok?! 😉

Lämna ett svar