Efterrätt och gotte Inspiration och pepp Kost MJUKA KAKOR & MUFFINS Vardagsuppdatering

Moussetårta med vit choklad, citron och blåbär (+ tips på nyheter)

blamousseblogg

Innan den härliga ”vår-boomen” vi fick förra veckan, långt innan, gjorde jag sommaren fräschaste och godaste tårta. Frisk citron+söt vit choklad+blåbär i en härlig kombination blev denna mousse-tårta ni ser på bild ovan. Receptet skapade jag för Kung Markatta med en av deras produktnyheter i vår: blåbärspulver. Hur fiffigt som helst! En liten liten sked ger både färg och smak, då pulvret motsvarar en koncentration på ca 9 gånger av bäret i färsk vikt. HÄR hittar ni recept på tårtan.

En annan nyhet är ett lingonpulver, och slutligen något jag verkligen vill tipsa om för det blev genast en ny favorit här hemma hos mig: Umamibuljong

kmnytt

Du kanske gillar

6 Kommentarer

 • Svara
  Liselott
  24 mars, 2015 at 14:52

  Oj. Umamibuljong? Eh, JA TACK.

  Det där blåbärspulvret ska jag inhandla så snart jag hittar det. Verkar supergott! 😀

 • Svara
  Linde
  24 mars, 2015 at 16:43

  Låter dundergott! Kollade dock receptet och är lite skeptisk till att det är ägg i fast man inte bakar den? Kan man utelämna dom? Det blir naturligtvis inte moussekonsistens men det kanske funkar ändå… Hör av mig om jag testar någon äggfri variant!

  • Svara
   roethlisberger
   25 mars, 2015 at 01:02

   Det stämmer, jag har inget emot obakade saker m ägg.. Moussegrejer gräddas ju sällan, liksom. Har gjort denna både med ljus och mörk choklad och det är dögott 🙂

 • Svara
  Linda
  24 mars, 2015 at 22:16

  Mmm Y U M! Verkar lovande!
  Det där pulvret har jag snegalt på men inte kommit mig för att lägga i min kundvagn – än!
  Jag älskar umami och har använt Umamikrydda från annat märke över ett år! Passar till all typ av mat – grymt bra krydda!

  • Svara
   roethlisberger
   25 mars, 2015 at 01:01

   Ja pulvret har jag i lite allt möjligt numera, man behöver så yttepyttelite att det lär räcka i ungefär hundra år 😛 man ger fin smak och färg och precis som du gör jag mycket smoothies och ”glass” osv 😉
   Ja umami har man ju liksom i allt, jag brukar se den som en smakförstärkare snarare än smaksättare, om du förstår vad jag menar. Jag vet inte vilken du har, men jag har Santa Marias hemma (alltid), de här tärningarna tycker jag är smidigare när jag tex kokar sojagrybitar eller annat jag vill ge smak redan under kokningen. Hurusom, himla bra grej i köket, den där umamin!

 • Svara
  Marianne
  25 mars, 2015 at 18:16

  Åh, äntligen blåbärspulver som kan köpas i Sverige (kanske iofs fanns innan också på några hemliga platser?) Har köpt med mig det från Finland nu hur länge som helst, men för tillfället är det slut.. Såå smidigt att lägga i typ allt.. brukar ha det t.o.m i gröt. Tack för tipset, blev asglad nu och ska införskaffa det asap 😀

Lämna ett svar