Kost Vardagsuppdatering

midsommar

Hade ni en fin midsommar? Jag har aldrig riktigt firat midsommar överhuvudtaget, och tycker överlag att ”högtider” och helger likt denna är rätt överskattade… valborg har jag firat ordentligt en gång (vilket inte riktigt är ett socialt accepterat beteende när man bor i Uppsala..), nyår samma sak, och helt ärligt kan jag inte påstå att jag känner att jag gått miste om något fantastiskt direkt.

Grejen är att jag är ett planeringsfreak. Och eftersom det sällan blir som man planerat under de ovan nämnda helgerna – så skiter jag i att planera alls och ser vad som händer. Låter min spontana sida (ohja, den existerar också) och slumpen avgöra hur, med vem, och var jag hamnar. Igår blev det en god bit grillad Entrecôte med rödbets- och rödlökssallad toppad med ugnsgrillad chèvre, honung och chili ute i kvällssolen med en himla bra människa. Ingen midsommarkänsla alls, vilket var lite utav vårt mission. Istället delades en god flaska vin, och senare åt vi chokladkakan jag gjort tidigare under dagen med jordgubbar och pratade om allt och inget fram tills sena natten. Helt klart bästa midsommaren jag ”firat”! 🙂Idag har jag lite ont i huvudet, är rätt seg och det duggregnar utanför fönstret. Jag åt en lugn och god frukost för mig själv i form av bananpannkakor, hallon/citron/lime-kräm, en bit kaka från igår (den smakade om möjligt ännu godare efter en natt i kylen!) och drack sådär syndigt många koppar kaffe till. Nu lär jag stanna precis här, i sängen, med en småfånig komedi precis heeela dagen. Eller nej, nu ljög jag, jag ska träffa ett par för att prata fotograferingsdetaljer, då nästa helg bjuder på ännu ett bröllop och massa kärlek att föreviga på bild. Men utöver det – vila, slapp och välmående.

Du kanske gillar

8 Kommentarer

 • Svara
  Linda
  23 juni, 2012 at 18:31

  Tack så hemskt mycket!! Vad roligt att du gillar vår blogg 🙂 Din verkar också väldigt bra och roligt med hälsosamma recept.

  Självklart ska det vara 150 gram dadlar och inte stycken. Jag hade inte heller orkat räkna 😉 Hoppas du haft en fin midsommar!

 • Svara
  Linda
  23 juni, 2012 at 18:31

  Tack så hemskt mycket!! Vad roligt att du gillar vår blogg 🙂 Din verkar också väldigt bra och roligt med hälsosamma recept.

  Självklart ska det vara 150 gram dadlar och inte stycken. Jag hade inte heller orkat räkna 😉 Hoppas du haft en fin midsommar!

 • Svara
  T
  23 juni, 2012 at 22:39

  Tack för kommentaren och tipsen!
  Det är ryggen, och framförallt mellan skulderbladen som jag tänker lägga fokus på nu. Har haft ett par dagar då jag suttit med speglar så jag ser både framifrån, bakifrån och från sidan, gjort övningar med fokus på teknik (när ”rätt” muskler belastas gör jag automatiskt något kostigt och tappar hållningen – någonting jag har jätte svårt att justera ifall jag inte har speglar, haha!)
  Älskar mina gummiband som jag hittat – det är så roligt att hitta på nya övningar och bara lära känna musklerna! Hitta rätt, hitta nytt…

  Nu har jag börjat läsa på om (ryggens) muskler och olika övningar för att snart börja träna på riktigt 😀 (även fast det är tråkigt att ta det lugnt, en dag i taget, step by step.. det kommer löna sig i längden för mig. Går jag all-in direkt är det dömt att gå utför)

  Förresten är det en sak jag tänkt fråga dig.. Hur bor du nu? Med vem?

  åh jag är så glad över din(a) bloggar. tusen tack för att du är en sån härlig människa 😀

 • Svara
  T
  23 juni, 2012 at 22:39

  Tack för kommentaren och tipsen!
  Det är ryggen, och framförallt mellan skulderbladen som jag tänker lägga fokus på nu. Har haft ett par dagar då jag suttit med speglar så jag ser både framifrån, bakifrån och från sidan, gjort övningar med fokus på teknik (när ”rätt” muskler belastas gör jag automatiskt något kostigt och tappar hållningen – någonting jag har jätte svårt att justera ifall jag inte har speglar, haha!)
  Älskar mina gummiband som jag hittat – det är så roligt att hitta på nya övningar och bara lära känna musklerna! Hitta rätt, hitta nytt…

  Nu har jag börjat läsa på om (ryggens) muskler och olika övningar för att snart börja träna på riktigt 😀 (även fast det är tråkigt att ta det lugnt, en dag i taget, step by step.. det kommer löna sig i längden för mig. Går jag all-in direkt är det dömt att gå utför)

  Förresten är det en sak jag tänkt fråga dig.. Hur bor du nu? Med vem?

  åh jag är så glad över din(a) bloggar. tusen tack för att du är en sån härlig människa 😀

 • Svara
  emmysliv
  24 juni, 2012 at 07:30

  Skickar lite ghettorespekt till dig med för att du postar så peppiga peppinlägg och fantastisk recept 😀

  • Svara
   roethlisberger
   24 juni, 2012 at 09:03

   Haha sweeet cheyeen ! Tack ska du ha 🙂

 • Svara
  emmysliv
  24 juni, 2012 at 07:30

  Skickar lite ghettorespekt till dig med för att du postar så peppiga peppinlägg och fantastisk recept 😀

  • Svara
   roethlisberger
   24 juni, 2012 at 09:03

   Haha sweeet cheyeen ! Tack ska du ha 🙂

Lämna ett svar