Mellis & Kvällis Recept Vardagsuppdatering

recept: ostkaka

För att göra en Ostkaka (6 små bitar) behövs:

 • 400 g keso
 • 100 g kvarg
 • 2 dl mjölk
 • 1 ägg
 • 2 äggvitor
 • 1/2–1 dl mandelmjöl
 • 1/2 tsk bakpulver
 • 1/2 tsk vaniljpulver
 • sötning efter smak
Vispa ägg+äggvitor, blanda ner övriga ingredienser och häll över i en ugnsform. Ställ in i ugnen som du värmt till 175 grader, lät stå inne ca 45 minuter. Om du ser mot slutet att kakan inte får önskad yta, sätt på ”grill-effekten” sista stunden. Ät varm eller kall (jag föredrar kall, då känner man mer smak..) med exempelvis sylt och grädde, eller kanske nötsmör och banan, eller som jag; med mosade bär utrört i kvarg och toppat med riven kokos. Helst i solen med ett leende på läpparna och cykeltrötta ben.

Du kanske gillar

Inga kommentarer

  Lämna ett svar