Kost mobil Vardagsuppdatering

Väljer bort kött

Jag har aldrig upplevt någon vidare skillnad i magen beroende på vilken proteinkälla jag ätit (kött, fisk eller fågel) men de senaste veckorna har det varit uteslutande kyckling eller fisk på tallriken. Jag äter i regel inte gris (förutom när jag ibland får ett sug efter typ salami, chorizo eller bacon), och det av flera skäl men främst för att jag inte på långa vägar tycker att kött från gris är lika gott som exempelvis lax eller kyckling.
Men ibland kan jag tycka en bit entrecôte från grillen smakar himla gott, så gårdagens middag beståendes av just det, grillad sparris och favvo-rödbetssalladen med honung- och chiligratinerad chèvre i kvällssolen satt ju givetvis väldigt fint. Idag dock – aj aj magen klagar. Så det blir till att undvika kött framöver, vilket inte gör mig något alls, tvärtom – jag skulle välja en fin bit lax före kött alla dagar i veckan! Bara rätt lustigt att magen verkligen säger ifrån, den har fått ovanligt bra och ren mat senaste veckorna, så att trycka ner en bit kött var inte poppis – redan fullt upp där nere bara med att försöka hålla igång som den ska..

20120715-203740.jpg
Fint och gott var det minsann, men inte värt dagens stenhårda mage som fått jobba extra!

Du kanske gillar

8 Kommentarer

 • Svara
  karin
  15 juli, 2012 at 20:29

  du, tänkte fråga dig: hur viktigt är det att äta efter att man varit ute och sprungit? för jag brukar regelbundet springa en runda på typ fem kilometer, och av praktiska skäl (jobbtider) brukar det bli efter middagen. problemet är att jag efteråt fortfarande brukar vara mätt efter maten och inte ha någon matlust över huvud taget när jag är klar.
  är det jätteviktigt för återhämtningen att äta? hur mycket måste man äta? jag är all in för att äta annars, men gillar inte att tvinga mig själv till obehagliga upplevelser (typ att äta när man är mätt)!

  • Svara
   roethlisberger
   15 juli, 2012 at 21:58

   det är lite annorlunda med löpning jämfört med styrketräning, och det absolut viktigaste efter ett löppass är ju att fylla på med vätska. Rent spontant tänker jag dock att det måste vara obehagligt att springa med full mage efter en fullvärdig middag? Jag skulle ta en rejäl smoothie eller liknande med kolisar (typ banan, frukt, mjölk, kvarg osvosv, vad man nu gillar!) innan, sedan springa och väl hemma få i mig vatten vatten vatten, kanske ta en dusch, byta om och sedan äta middag lite senare. Du ska absolut äta efter springturen (dvs inte springa och sedan lägga dig utan att få i dig något alls) men det är inte hela världen om du inte äter en stor måltid direkt efter, nej. Så känn efter bara och boosta med kolisar innan och anpassa måltiden efter springturen efter behov. Du lär vilja ha något efter duschen om inte annat! 🙂

 • Svara
  karin
  15 juli, 2012 at 20:29

  du, tänkte fråga dig: hur viktigt är det att äta efter att man varit ute och sprungit? för jag brukar regelbundet springa en runda på typ fem kilometer, och av praktiska skäl (jobbtider) brukar det bli efter middagen. problemet är att jag efteråt fortfarande brukar vara mätt efter maten och inte ha någon matlust över huvud taget när jag är klar.
  är det jätteviktigt för återhämtningen att äta? hur mycket måste man äta? jag är all in för att äta annars, men gillar inte att tvinga mig själv till obehagliga upplevelser (typ att äta när man är mätt)!

  • Svara
   roethlisberger
   15 juli, 2012 at 21:58

   det är lite annorlunda med löpning jämfört med styrketräning, och det absolut viktigaste efter ett löppass är ju att fylla på med vätska. Rent spontant tänker jag dock att det måste vara obehagligt att springa med full mage efter en fullvärdig middag? Jag skulle ta en rejäl smoothie eller liknande med kolisar (typ banan, frukt, mjölk, kvarg osvosv, vad man nu gillar!) innan, sedan springa och väl hemma få i mig vatten vatten vatten, kanske ta en dusch, byta om och sedan äta middag lite senare. Du ska absolut äta efter springturen (dvs inte springa och sedan lägga dig utan att få i dig något alls) men det är inte hela världen om du inte äter en stor måltid direkt efter, nej. Så känn efter bara och boosta med kolisar innan och anpassa måltiden efter springturen efter behov. Du lär vilja ha något efter duschen om inte annat! 🙂

 • Svara
  Sofie
  15 juli, 2012 at 20:53

  Jag är också en kyckling/kalkon och fisk/skaldjur älskar och skulle bara äta det om jag kunde (och ibland nötfärs), men jag bor ju inte ensam så den möjligheten finns tyvärr inte 🙁 Men när jag får bestämma blir det nästan alltid det 😀

  • Svara
   roethlisberger
   15 juli, 2012 at 22:00

   precis, nötfärs är det enda köttet som återkommer någon gång i månaden hos mig, annars fisk/skaldjur och fågel! 😀

 • Svara
  Sofie
  15 juli, 2012 at 20:53

  Jag är också en kyckling/kalkon och fisk/skaldjur älskar och skulle bara äta det om jag kunde (och ibland nötfärs), men jag bor ju inte ensam så den möjligheten finns tyvärr inte 🙁 Men när jag får bestämma blir det nästan alltid det 😀

  • Svara
   roethlisberger
   15 juli, 2012 at 22:00

   precis, nötfärs är det enda köttet som återkommer någon gång i månaden hos mig, annars fisk/skaldjur och fågel! 😀

Lämna ett svar