Frågor och svar Inspiration och pepp Kost Vardagsuppdatering

Iherb, jag glömde dig nästan! (+ det där med frakt och tull)

Ja, det var som av en slump jag halkade in på iherb igen. Jag vet inte riktigt hur jag lyckades, men jag hade som lite glömt denna guldgruva av prisvärt gotte (det finns ju annat också, så som smink, hygienartiklar, barnprylar… men jag vill mest åt det ätbara). Så givetvis la jag en stor order i slutet av förra veckan med några gamla favoriter men också en del nytt. Imorse knackade det på dörren och jag fick börja dagen på finast möjliga vis – paketöppning!

Nyhet nr1 – Sunwarriors risprotein. Jag har hört så mycket gott om dessa och sedan jag insåg att risprotein är typ världsbäst i bars och gör underverk i bakverk (när man lärt sig ”hantera” det, så att säga..) vill jag såklart testa vad snacket är om.

iherb2

Nyhet nr2 – nej, inte questbarsen, de är knappast en nyhet, men de där proteinchipsen där bakom. Också från quest nutrition och de finns i flera smaker. Jag tog seasalt för att vara lite mesigt ”safe”, och ser fram emot att smaka. Såklart. Nyhet nr 3 är peanutbutter cups från ”Healthsmart Foods Inc”. Inget slår Atkins (de var slut, skitgoda!) men quests variant är hemsk, de här testade jag alltså förstå gången nu och de var rätt väldigt små, men goda!iherb1

Sen tog jag äntligen hem Mrs Dash-krydda, av någon orsak har jag aldrig gjort det förr så det var nyhet nr 4. Hört mycket gott om dem, jag tog nu smaken ”fiesta lime”. Bakom dem skymtar man några gamla favoriter; stevia med citronsmak, pancake syrup och jordnötsmjöl. Till höger har vi ännu fler nyheter; två varianter av chips (äpple- och kokos-) båda i smaken sea salt caramel. Låter ju i alla fall gott!iherb3

Ja det var denna order för mig! Iherb har verkligen hur mycket som helst och jag kan bli fast i timmar om jag inte passar mig, scrollande i olika listor och byggandes de finaste kundkorgarna…

Jag får ofta frågor om det där med frakt och tull och tänkte att jag ska försöka förklara igen, för det ÄR verkligen enkelt och även om jag tyckte det var lite läskigt första gången jag beställde så finns det ingen orsak att noja. OK såhär:

VILKEN FRAKT?

Såhär, upp till $80 och 1814g kan man välja det billigaste fraktsättet. Väljer man det kan man dock inte spåra sitt paket och ibland tar det väldigt lång tid. Jag beställer alltid alltid mer än 1814g (två boxar bars och du är över den vikten) och väljer därför alltid DHL Express. Jag följer det på nätet och det tycker jag är skitbra för då kan jag försöka vara hemma när de kommer med paketet. Missar jag dem i dörren åker det ju tillbaka till lagret och sen nästa dag får jag en avi att hämta ut det.. drygt och onödigt. Det är inte stor prisskillnad.

iherbhow1

Man kan dessutom se exakt vad man betalar för. I kronor, om man tycker $ är läskigt i sig. Välj land och låt iherb räkna ut allt till dig…iherbhow2

OCH TULLEN DÅ?!

Det här verkar vara den största rädslan hos folk. Man vet ju inte exakt vad tullen blir, så det är väl förståeligt antar jag. Men för det första får man inte alltid tull. För det andra, har jag då aldrig fått mer än 200:- och då har jag ändå tagit hem både stora och tunga grejer. Ibland får man ett mail/avi att skicka orderuppgifter till tullverket så de ser vad som är beställt, men det är faktiskt det bökigaste som kan bli. Och det har hänt mig 1 enda gång så det hör inte till vanligheterna. Man får i så fall tydliga direktiv och är det något man undrar slår man bara en signal (det har jag gjort). Som sagt, jag gillar att följa mitt paket mycket för att annars skulle jag få för mig att just mitt paket tappats i havet eller försvunnit spårlöst eller misstänks innehålla diverse olagliga substanser… 😉

”200:- i tullavgift?! nej då köper jag hellre något för de pengarna här hemma..” tänker du kanske nu. Men allvarligt talat. Enkelt exempel; en låda questbars kostar i Sverige ca 300kr. På iherb 230kr (det var ännu mindre förr, minns att de kostade 173kr…). Då ”tjänar” man 70 kr ber låda bara där. Dvs OM man tar hem två lådor och OM man åker på tull på en hundring – du kommer ändå undan billigare än om du köpt lådorna här hemma.

Hur som helst – vill du lägga en första order får du $10 rabatt med koden TBK231 och har du några funderingar kommentera i detta inlägg så svarar jag så fort jag ser! Happy shopping!

 

Du kanske gillar

21 Kommentarer

 • Svara
  Carro
  31 mars, 2015 at 16:43

  Det där med att kunna se det i sek är ju toppen, för det är nog det som gjort att jag inte beställt därifrån, för jag vill ha koll men inte sitta o räkna på allt.
  Hm. Nu finns det nog inte någon anledning till att inte lägga en order. 😉

  • Svara
   Daniel
   14 september, 2015 at 07:50

   Vad är det du behöver räkna på? en snabb search på google och du kan lätt se vad dollarn ligger på. Tex om dollarn ligger på 7 kr per 1 dollar. Du köper något som kostar $50, 50 x 7 = 350. svårare än så är det inte!

 • Svara
  Carro
  31 mars, 2015 at 16:43

  Det där med att kunna se det i sek är ju toppen, för det är nog det som gjort att jag inte beställt därifrån, för jag vill ha koll men inte sitta o räkna på allt.
  Hm. Nu finns det nog inte någon anledning till att inte lägga en order. 😉

  • Svara
   Daniel
   14 september, 2015 at 07:50

   Vad är det du behöver räkna på? en snabb search på google och du kan lätt se vad dollarn ligger på. Tex om dollarn ligger på 7 kr per 1 dollar. Du köper något som kostar $50, 50 x 7 = 350. svårare än så är det inte!

 • Svara
  Victoria
  31 mars, 2015 at 18:24

  Superbra inlägg!! Använder också sun warriors proteinpulver, kan utan tvekan säga att det är de bästa jag haft nån gång! Brukar mixa chokladproteinet med avokado bl a å så blir det en supergod chokladmousse 😀

 • Svara
  Victoria
  31 mars, 2015 at 18:24

  Superbra inlägg!! Använder också sun warriors proteinpulver, kan utan tvekan säga att det är de bästa jag haft nån gång! Brukar mixa chokladproteinet med avokado bl a å så blir det en supergod chokladmousse 😀

 • Svara
  Jess
  31 mars, 2015 at 18:57

  Nu va re ganska länge sen jag köpte nåt från IHerb jag med, men hade en period då betsällningarna kom löpande haha. Jag har aldrig varit nåt fan av Questbarsen, däremot fastnade jag för Atkinsbarse OCH just de barsen från Healthsmart! Gillar dom jättemycket! (just den sorten du betsällde minns jag dock inte om jag testat nån gång, hade många andra favoriter!) =)

 • Svara
  Jess
  31 mars, 2015 at 18:57

  Nu va re ganska länge sen jag köpte nåt från IHerb jag med, men hade en period då betsällningarna kom löpande haha. Jag har aldrig varit nåt fan av Questbarsen, däremot fastnade jag för Atkinsbarse OCH just de barsen från Healthsmart! Gillar dom jättemycket! (just den sorten du betsällde minns jag dock inte om jag testat nån gång, hade många andra favoriter!) =)

 • Svara
  Lisa
  1 april, 2015 at 06:51

  Tack för ett jättebra och informativt inlägg! Kanske jag äntligen skulle våga ta och beställa 😀

 • Svara
  Lisa
  1 april, 2015 at 06:51

  Tack för ett jättebra och informativt inlägg! Kanske jag äntligen skulle våga ta och beställa 😀

 • Svara
  Cajsa
  1 april, 2015 at 08:43

  Hejhej! Tänkte bara kolla lite med frakten, beställde jätte mycket därifrån innan och då var frakt kostnaderna väldigt mycket lägre. När jag nu skulle lägga en order på ca.3 kg, kom jag upp i nästan 40 dollar för frakt… Vet att de har ändrat sina kostnader men HUR?! blev det så billigt för dig på bilden ovan haha? kram

 • Svara
  Cajsa
  1 april, 2015 at 08:43

  Hejhej! Tänkte bara kolla lite med frakten, beställde jätte mycket därifrån innan och då var frakt kostnaderna väldigt mycket lägre. När jag nu skulle lägga en order på ca.3 kg, kom jag upp i nästan 40 dollar för frakt… Vet att de har ändrat sina kostnader men HUR?! blev det så billigt för dig på bilden ovan haha? kram

 • Svara
  PeO
  16 mars, 2016 at 18:26

  Tar DHL (eller tullen) ut nån straffavgift, som Posten (när man väljer billigaste, ofta gratis, fraktsättet med ospårbart airmail) ?
  Det verkar som att den som fångar paketen på posten blivit frisk igen.. Jag fick på min senaste beställning från iHerb betala 48kr i moms (varuvärde ca 400), och så postens 125kr på det.. Fortfarande prisvärt jämfört mot att köpa samma varor i Sverige (om de ens går få tag på), men det känns onödigt att betala till postens paket-tjuv..
  Nackdelen med att välja DHL är att dom är urusla på att meddela att dom är påväg, ser man i spårningen att paketet finns i Sverige gäller det att vara hemma dygnet runt från den tidpunkten, annars blir det att jaga paket i några dagar..
  Det här gäller nog speciellt de ”norra delarna” (norr om Stockholm) av landet.. Det går se när paketet finns i Stockholm, sen kan dom ha varit hemma och lappat på dörren inom en halvtimme..

 • Svara
  PeO
  16 mars, 2016 at 18:26

  Tar DHL (eller tullen) ut nån straffavgift, som Posten (när man väljer billigaste, ofta gratis, fraktsättet med ospårbart airmail) ?
  Det verkar som att den som fångar paketen på posten blivit frisk igen.. Jag fick på min senaste beställning från iHerb betala 48kr i moms (varuvärde ca 400), och så postens 125kr på det.. Fortfarande prisvärt jämfört mot att köpa samma varor i Sverige (om de ens går få tag på), men det känns onödigt att betala till postens paket-tjuv..
  Nackdelen med att välja DHL är att dom är urusla på att meddela att dom är påväg, ser man i spårningen att paketet finns i Sverige gäller det att vara hemma dygnet runt från den tidpunkten, annars blir det att jaga paket i några dagar..
  Det här gäller nog speciellt de ”norra delarna” (norr om Stockholm) av landet.. Det går se när paketet finns i Stockholm, sen kan dom ha varit hemma och lappat på dörren inom en halvtimme..

 • Svara
  Marie Winqvist
  30 mars, 2016 at 14:04

  Har fått 680 kr i tull. fr USA BetterWay Health. Varorna blev nog 40% dyrare…

 • Svara
  Marie Winqvist
  30 mars, 2016 at 14:04

  Har fått 680 kr i tull. fr USA BetterWay Health. Varorna blev nog 40% dyrare…

 • Svara
  n0entry
  27 maj, 2016 at 07:37

  bra artikel och man kan bara älska folket som säger att de tjänar pengar när de köper en produkt som är billigare.

  jag har varit kund hos iherb i snart 3 år. gjort +10 beställningar. dhl är bussnabba på 3 dagar kan paketen vara i
  sverige sedan tar det 2-3 dagar här för att någon ska gå igenom det.

  dhl har missat momsen 2 ggr. vanlig flygpost har kommit fram +3 ggr utan moms.

  för min egen del handlar jag på iherb för:

  1. har problem med mage/tarm liknande piller i sverige kostar betydligt mer och allt som finns i dem är inte med på
  förteckningen.

  2. har problem med sömnapne/kroniskt täppt näsa. testat alla metoder och operationer i sverige som rekommenderas
  men de har bara gjort problemen värre eller skapat oönskade bieffekter. nu har jag en spray som inte innehåller en
  massa kemikalier och som barnen kan använda (vid förkylning).

  3. utbudet och rekommendationerna. jag provar mig fram. märker jag ingen skillnad så tar jag något annat. vi har
  i sverige världens bästa läkare sägs det men under mina 40 år så är det till 99.9% sannolikt att man blir hemskickad
  med orden ”alvedon det finns att köpa på apoteket. fick den ordinationen när jag fick 2:a gradens brännskada. det
  som funkar på någon annan funkar kanske inte på dig, vi är lika fast olika sån tur är, 🙂

 • Svara
  n0entry
  27 maj, 2016 at 07:37

  bra artikel och man kan bara älska folket som säger att de tjänar pengar när de köper en produkt som är billigare.

  jag har varit kund hos iherb i snart 3 år. gjort +10 beställningar. dhl är bussnabba på 3 dagar kan paketen vara i
  sverige sedan tar det 2-3 dagar här för att någon ska gå igenom det.

  dhl har missat momsen 2 ggr. vanlig flygpost har kommit fram +3 ggr utan moms.

  för min egen del handlar jag på iherb för:

  1. har problem med mage/tarm liknande piller i sverige kostar betydligt mer och allt som finns i dem är inte med på
  förteckningen.

  2. har problem med sömnapne/kroniskt täppt näsa. testat alla metoder och operationer i sverige som rekommenderas
  men de har bara gjort problemen värre eller skapat oönskade bieffekter. nu har jag en spray som inte innehåller en
  massa kemikalier och som barnen kan använda (vid förkylning).

  3. utbudet och rekommendationerna. jag provar mig fram. märker jag ingen skillnad så tar jag något annat. vi har
  i sverige världens bästa läkare sägs det men under mina 40 år så är det till 99.9% sannolikt att man blir hemskickad
  med orden ”alvedon det finns att köpa på apoteket. fick den ordinationen när jag fick 2:a gradens brännskada. det
  som funkar på någon annan funkar kanske inte på dig, vi är lika fast olika sån tur är, 🙂

 • Svara
  Lilian Österberg
  10 september, 2016 at 13:14

  Hej
  Jag försöker handla på iherb men lyckas inte få till min adress. Det står att det är fel tecken eller bokstäver som inte passar fartyg
  Tacksam för hjälp
  MVH Lilian

 • Svara
  Lilian Österberg
  10 september, 2016 at 13:14

  Hej
  Jag försöker handla på iherb men lyckas inte få till min adress. Det står att det är fel tecken eller bokstäver som inte passar fartyg
  Tacksam för hjälp
  MVH Lilian

 • Svara
  Ingeborg
  11 juli, 2017 at 14:40

  Hej, vad är skillnaden om man skickar efter varor i USA eller UK?

Lämna ett svar