Kost LUNCH & MIDDAG Lunch/Middag Recept Vardagsuppdatering

lasagne med lax, rödbetor, färsk spenat och fetaost

Ikväll blev det en favorit till middag: lasagne. Inte vilken lasagne som helst, utan det var rödbetor, lax, färsk spenat och fetaost som tillsammans med lite annat gottgott blev en färgsprakande och fantastiskt god lördagsmiddag.För en form (3-4 portioner)

 • lasagneplattor (jag använde i vanlig ordning proteinpasta)
 • 2 laxfiléer
 • ca 0,5-1 dl skalade räkor
 • 1 stor rödlök
 • 5 små rödbetor
 • färsk basilika
 • färsk babyspenat
 • 1 burk (2,5 dl) crème fraîche (jag använder mini)
 • 1,5 dl keso
 • balsamvinäger
 • salt & peppar
 • ev honung
Koka rödbetorna lätt (de ska inte vara helt klara), hacka under tiden lök och skär lax i munsbitar. När rödbetorna är klara skala dem under rinnande, kallt vatten och riv grovt på ett rivjärn. Fräs löken i en het stekpanna, tillsätt lax och ”mosa” lätt med stekspaden. Klipp ner färsk basilika och krydda med balsamvinäger, salt och peppar. Ha i rödbetorna och rör ner crème fraîche och keso, sänk värmen. När keson börjar ”tråda” stäng av värmen helt och ha i räkor. Varva sedan lax- och rödbetsröra, färsk spenat och lasagneplattor i en ugnsfast form. Avsluta med röra och toppa med fetaost. Ringla gärna över lite honung och skjutsa sedan in i ugnen (jag körde på 160 grader med grill-effekt, så osten smälter lite och får yta, men lasagnen är ju egentligen redan klar så varken värme eller inställning spelar större roll, det ska bara bli jämnvarmt allting – håll dock koll på ytan!) Här serverades den röda läckerheten med en lika färgstark sallad som idag gick helt i grönt; avocado, vindruvor, gurka och melon, som i vanlig ordning toppades med fetaost. Mums mums mums! 😀

Du kanske gillar

5 Kommentarer

 • Svara
  Carolina
  6 augusti, 2012 at 10:39

  En fråga angående din matlagning! Du säger ju att du inte går efter någon direkt diet men du håller dig ändå ifrån vissa kolhydrater så som mjöl och socker – min fråga är då vad du tycker om att äta potatis? Det är ju en rotfrukt och innhåller ju en del näringsämnen men hur har du upplevt att det påverkar kroppen när du ätit det? Tacksam för svar! 🙂

  • Svara
   roethlisberger
   6 augusti, 2012 at 11:16

   Hej! Nej jag följer ingen diet men jag ser ingen orsak att äta pasta, ris, bröd och potatis vareviga dag. Jag gillar nybakat bröd då och då, jag gillar att hämta hem finsushi nån gång ibland, men i övrigt föredrar jag andra kolisar så som massvis med frukt och grönt, riskakor ibland, choklad, kikärtor och bönor osv… just potatis är jag inget fan av, tycker det är tråkigt helt enkelt 🙂 sötpotatis äter jag, himla gott! 😀 nu var det vääldigt väldigt länge sedan jag åt ”vanlig” potatis så kan faktiskt inte svara på huruvida jag tycker det påverkar min kropp.
   Ingen kropp behöver socker och vitt mjöl! Sen skadar det inte att äta ibland, inget man dör av, men att inte äta det varje dag är inte nödvändigt 🙂

 • Svara
  Carolina
  6 augusti, 2012 at 10:39

  En fråga angående din matlagning! Du säger ju att du inte går efter någon direkt diet men du håller dig ändå ifrån vissa kolhydrater så som mjöl och socker – min fråga är då vad du tycker om att äta potatis? Det är ju en rotfrukt och innhåller ju en del näringsämnen men hur har du upplevt att det påverkar kroppen när du ätit det? Tacksam för svar! 🙂

  • Svara
   roethlisberger
   6 augusti, 2012 at 11:16

   Hej! Nej jag följer ingen diet men jag ser ingen orsak att äta pasta, ris, bröd och potatis vareviga dag. Jag gillar nybakat bröd då och då, jag gillar att hämta hem finsushi nån gång ibland, men i övrigt föredrar jag andra kolisar så som massvis med frukt och grönt, riskakor ibland, choklad, kikärtor och bönor osv… just potatis är jag inget fan av, tycker det är tråkigt helt enkelt 🙂 sötpotatis äter jag, himla gott! 😀 nu var det vääldigt väldigt länge sedan jag åt ”vanlig” potatis så kan faktiskt inte svara på huruvida jag tycker det påverkar min kropp.
   Ingen kropp behöver socker och vitt mjöl! Sen skadar det inte att äta ibland, inget man dör av, men att inte äta det varje dag är inte nödvändigt 🙂

 • Svara
  Höstiga recept ur arkivet – Roethlisberger.se
  13 december, 2017 at 15:20

  […] Laxlasagne med rödbetor, färsk spenat och fetaost […]

Lämna ett svar