Okategorierat Tankar om ting Vad vi borde prata om Vardagsuppdatering

att något är lagligt gör det inte rätt

Vissa saker ser jag som fruktansvärt självklara. Tänker att det ska man väl inte behöva upprepa, en är väl inte en gammal LP med repor och hack, som bara tjötar uttjatat redan sagda ord och ja… självklarheter.

Men nä. Vissa saker tål att upprepas och tryckas på och liksom sägas ännu en gång för tydligen är en del segare än andra. En del behöver höra samma jäkla spår trehundrafemtioelva gånger.

”Man får säga vad man tycker, eller?!” HAR VI INTE YTTRANDEFRIHET I DET HÄR LANDET ELLER?! ”Jag har rätt att tycka vad jag vill, faktiskt!!” – några av de mest irriterande (och korkade) försvaren e-v-e-r. Att något är lagligt gör det inte rätt. Anser man det kan man nämligen lika gärna ha sex med oskyldiga djur eller dansa i cirklar och ropa hallelujah på begravningar. Det är nämligen inte heller olagligt. Men rätt opassande, kan man tycka. De allra flesta förstår detta och avstår därför.

Men att slänga ur sig kränkande ord i kommentarsfält, över mail eller på diskussionsforum däremot – det är helt okej. För det bryter inte mot någon lag ju. SÅ DÅ ÄR DET OKEJ. Eller va. Nej juste, det var inte okej. FAST DET ÄR LAGLIGT. (kallas sunt förnuft)

Så, nästa gång någon försvarar elaka ord eller påhopp med ord i stil med ”jag har väl rätt att uttrycka mina åsikter, det är ett fritt land!!”, så svarar vi nej – du är bara dum i huvudet :))))) 

Exempel på kvinnor som fattat grejen är underbar Kakan (detta inlägg). Jag vill ungefär byta läggning och gifta mig med henne. Alternativt klona och förminska henne och alltid ha en mini-kaka i fickan att ta fram när man behöver kloka ord till okloka människor.

Så. That’s it for now. Ha en fin torsdag vänner!

Du kanske gillar

2 Kommentarer

 • Svara
  Fanny
  31 oktober, 2013 at 21:59

  asså WORD ON THAT!!! så himla bra skrivet! 🙂

 • Svara
  Fanny
  31 oktober, 2013 at 21:59

  asså WORD ON THAT!!! så himla bra skrivet! 🙂

Lämna ett svar