Kost LUNCH & MIDDAG Lunch/Middag Recept Vardagsuppdatering

Vegetarisk middag

Gårdagens middag är en storfavorit hos mig. Vegetarisk mat hör inte till vanligheterna här (tyvärr?), mest för att jag gillar kyckling och lax så himlans mycket, och så är jag väl inte ett vidare fan av bönor, linser och spannmål. Sådant som jag som icke-veg så fördomsfullt föreställer mig ingår i en vegetarisk kost..

Hur som. Kikärtsbiffar, falafel och hummus är bland det bästa jag vet. Så igår plockade jag fram 3 kilos (!) byttan med kikärtor och satte igång. En stor sats hummus, och lika mycket kikärtsbiffar. Perfekt att ha i kyl och frys för dagar med mindre tid. Här serverades biffarna med färsk spenat, gurka och avocado, och till det åt vi också vattenmelon, rödlök och fetaost med balsamvinäger (världens bästa grej), och en annan favvis: tsatsiki.Kikärtsbiffar (inga exakta mått, smaksak!)

 • hummus
 • hackad färsk tomat
 • hackad rödlök
 • färsk basilika
 • kryddor
 • fiberhusk
Självklart måste man inte använda hummus, utan man kan om man vill bara mixa (eller mosa med gaffel för att ha kvar lite bitar) kikärtor och blanda med övriga ingredienser. Men hummus innehåller ju massa goda saker så som tahini, vitlök, citronsaft osv, så om du kör med kikärtor är det en god idé att tillsätta dessa kryddor till biffarna också. Blanda bara ihop allt, ställ i kylen och låt stå till sig medan du förslagsvis gör resterande grejer till middagen. Rulla sedan bollar av smeten (för falafel, eller forma till biffar som jag gjorde igår), ha i olivolja i en stekpanna och låt bli riktigt hett. Stek, servera, njut!

Du kanske gillar

6 Kommentarer

 • Svara
  jwes
  10 augusti, 2012 at 11:31

  du tar så himla vackra bilder! allt ser verkligen supergott ut också 🙂

  • Svara
   roethlisberger
   10 augusti, 2012 at 12:46

   åh vad glad jag blir, tack! Och det är faktiskt gott också, hehe 😉

 • Svara
  jwes
  10 augusti, 2012 at 11:31

  du tar så himla vackra bilder! allt ser verkligen supergott ut också 🙂

  • Svara
   roethlisberger
   10 augusti, 2012 at 12:46

   åh vad glad jag blir, tack! Och det är faktiskt gott också, hehe 😉

 • Svara
  emmysliv
  11 augusti, 2012 at 08:39

  ooh det här tar jag till mig av, Gud så gott 😀 och fet tumme upp för vegetariskt 😀

 • Svara
  emmysliv
  11 augusti, 2012 at 08:39

  ooh det här tar jag till mig av, Gud så gott 😀 och fet tumme upp för vegetariskt 😀

Lämna ett svar