Efterrätt och gotte Kost Okategoriserade Recept Vardagsuppdatering

chocolate chip cookie dough- kaka

Vem älskar inte kakdeg? Vem älskar inte choklad? Vem älskar inte kakdeg och choklad tillsammans?

Precis. Så vem skulle då inte gilla en chocolate chip cookie dough-kaka med härligt kladdig insida och en lika krispig yta? Som vanligt skippar vi vitt socker och mjöl, smör och knasiga livsmedel och kör istället på proteiner, fina fetter och en himla massa god smak! 🙂

 • 500 g kokade, avrunna kikärtor
 • 2,4 dl havregryn
 • 4 msk äppelmos
 • 3 msk olja (naturell, jag använde kokosolja)
 • 2 tsk vaniljpulver
 • 2 tsk bakpulver
 • 1/2 tsk bikarbonat
 • 1/2 tsk salt
 • 1,5 dl stevia strö (alternativt 3,5 dl brunt socker)
 • 100 g hackad mörk choklad (eller 2,4 dl kakaonibs)
Sätt ugnen på 175 grader. Blanda alla ingredienser utom chokladen/kakaonibs i en matberedare. Äger du ingen matberedare funkar mixer, men börja då förslagsvis med enbart kikärtor tills du har en jämn smet, för att sedan tillsätta övriga ingredienser (utom chokladen, alltså). Det blir en rätt tjock och svårhanterlig smet så kör du med mixer är det enklast att göra ”grovjobbet” i den, för att sedan i en bunke mixa lite till med stavmixer. Lite bökigare men det funkar det också! 🙂 rör ner choklad/kakaonibs och ha sedan hela härligheten i en smörjd ugnsform med löstagbara kanter. Grädda i 30-40 minuter och låt sedan svalna i 10 minuter innan du tar loss kakan från kanterna. Servera som den är, eller med en kula vaniljglass. Och njut, njut för fan!

Du kanske gillar

14 Kommentarer

 • Svara
  erika
  15 augusti, 2012 at 10:49

  Jäääklar vad god den ser ut! Här ska det bakas minsann (håll en tumme för mig. Brukar alltid misslyckas med sånthär, haha!)

  • Svara
   roethlisberger
   15 augusti, 2012 at 18:48

   äääh det kommer gå fint, följ bara receptet så borde inget kunna gå fel 😉

 • Svara
  erika
  15 augusti, 2012 at 10:49

  Jäääklar vad god den ser ut! Här ska det bakas minsann (håll en tumme för mig. Brukar alltid misslyckas med sånthär, haha!)

  • Svara
   roethlisberger
   15 augusti, 2012 at 18:48

   äääh det kommer gå fint, följ bara receptet så borde inget kunna gå fel 😉

 • Svara
  THOWE
  15 augusti, 2012 at 19:52

  HELVETE haha vad gott detta ser ut! Måste testa!

  • Svara
   roethlisberger
   16 augusti, 2012 at 05:51

   haha det ÄR så himla gott 😀 testa testa 🙂

 • Svara
  THOWE
  15 augusti, 2012 at 19:52

  HELVETE haha vad gott detta ser ut! Måste testa!

  • Svara
   roethlisberger
   16 augusti, 2012 at 05:51

   haha det ÄR så himla gott 😀 testa testa 🙂

 • Svara
  emma tidlund
  29 augusti, 2012 at 22:33

  Hej!
  Jag har precis hittat in till din blogg, och jag älskar den! 😀 dina recept är så bra och jag blir så lycklig när jag får baka något som faktiskt smakar bra! jag har en fråga bara ? vad anser du om den mörka chokladen? den är alltså okej att ha med i barkverken? men är det inte socker ? eller anser du att det är sån liten del man använder, som 100 gram ? eller hur är det med den mörka chokladen?

  • Svara
   roethlisberger
   30 augusti, 2012 at 07:33

   Tack, vad roligt 🙂 självklart är det okej, mer än okej! Det är okej att använda sig av och äta precis det man vill ha, vad det än är. Jag är svag för just choklad och äter mycket varje dag. I bakverk använder jag mörk choklad, ibland sockerfri ibland inte. Men alltid 85% och uppåt. Huvudsaken är ju trots allt att man gillar det man bakar, man ska inte baka eller äta NÅGOT för att vara ”nyttig”. Good luck hoppas du gillar vad-du-nu-bakar 🙂

 • Svara
  emma tidlund
  29 augusti, 2012 at 22:33

  Hej!
  Jag har precis hittat in till din blogg, och jag älskar den! 😀 dina recept är så bra och jag blir så lycklig när jag får baka något som faktiskt smakar bra! jag har en fråga bara ? vad anser du om den mörka chokladen? den är alltså okej att ha med i barkverken? men är det inte socker ? eller anser du att det är sån liten del man använder, som 100 gram ? eller hur är det med den mörka chokladen?

  • Svara
   roethlisberger
   30 augusti, 2012 at 07:33

   Tack, vad roligt 🙂 självklart är det okej, mer än okej! Det är okej att använda sig av och äta precis det man vill ha, vad det än är. Jag är svag för just choklad och äter mycket varje dag. I bakverk använder jag mörk choklad, ibland sockerfri ibland inte. Men alltid 85% och uppåt. Huvudsaken är ju trots allt att man gillar det man bakar, man ska inte baka eller äta NÅGOT för att vara ”nyttig”. Good luck hoppas du gillar vad-du-nu-bakar 🙂

 • Svara
  Daphna
  8 januari, 2014 at 22:30

  DETTA VAR SÅÅÅÅ GOTT!!!!!!! Bakade detta och det var helt underbart! Grymt jobbat!

 • Svara
  Daphna
  8 januari, 2014 at 22:30

  DETTA VAR SÅÅÅÅ GOTT!!!!!!! Bakade detta och det var helt underbart! Grymt jobbat!

Lämna ett svar