Kost mobil Morgonstund Recept Vardagsuppdatering

Fräschaste protte-frullen

20120815-104140.jpg
Dagens frukost blev ett nytt experiment, ett väldigt väldigt lyckat sådant! En stor, fluffig proteinpannkaka med den fantastiska smakkombinationen kokos/vanilj/citron, pricken över i var blåbärs-röran till.

• 1 ägg + 1 äggvita
• 1 dl mjölk (jag använde mandel)
• 1/3 dl proteinpulver (vaniljsmak!)
• 1/3 dl kokosmjöl
• en nypa salt
• 1/2 tsk bakpulver
• rivet citronskal

Vispa ihop, stek i lite kokosolja och servera med blåbärs-röra (kvarg, blåbär, vaniljpulver). Sååå himla fräscht och gott!

Lugn förmiddag med mailsvar, fotojobb vid datorn, lite skrivande och ikapp-läsande av bloggar. I eftermiddag utflykt och ikväll ett rejält bröst/triceps-pass följt av middag och soffmys. Livet just nu alltså, så fint!!

Du kanske gillar

4 Kommentarer

 • Svara
  katrin
  20 augusti, 2012 at 22:21

  hej! måste börja med att säga TACK för en otroligt inspirerande blogg! har bakat blomkåls-kladdisen ikväll och den var gudomlig! nu till en fråga; har sett att du använder kokosfett till både stekning och bakning, och jag undrar varför du valt just denna fettkälla? vad är dina argument för att just kokosfettet är det bästa? har läst på men hittar så mycket olika, och då är det roligt att höra insatta människors syn på saken!

  • Svara
   roethlisberger
   21 augusti, 2012 at 08:50

   TACK själv för din fina kommentar! Kul att du gillade kakan 🙂 jag använder kokosfett främst för att jag gillar hur man kan använda den neutrala till allt (olivolja använder jag vid matlagning) och den smaksatta är god i tex gottebollar. Jag använder i övrigt typ alla ”rena” fetter, så som oliv- och rapsolja, riktigt smör och bregott. Skulle aldrig använda margariner, förstår inte varför man skulle vilja det, de smakar dessutom blä 🙂
   kokosfett är iaf guld! 😀

 • Svara
  katrin
  20 augusti, 2012 at 22:21

  hej! måste börja med att säga TACK för en otroligt inspirerande blogg! har bakat blomkåls-kladdisen ikväll och den var gudomlig! nu till en fråga; har sett att du använder kokosfett till både stekning och bakning, och jag undrar varför du valt just denna fettkälla? vad är dina argument för att just kokosfettet är det bästa? har läst på men hittar så mycket olika, och då är det roligt att höra insatta människors syn på saken!

  • Svara
   roethlisberger
   21 augusti, 2012 at 08:50

   TACK själv för din fina kommentar! Kul att du gillade kakan 🙂 jag använder kokosfett främst för att jag gillar hur man kan använda den neutrala till allt (olivolja använder jag vid matlagning) och den smaksatta är god i tex gottebollar. Jag använder i övrigt typ alla ”rena” fetter, så som oliv- och rapsolja, riktigt smör och bregott. Skulle aldrig använda margariner, förstår inte varför man skulle vilja det, de smakar dessutom blä 🙂
   kokosfett är iaf guld! 😀

Lämna ett svar